Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zaposlenici najviše paze na odijevanje kada pregovaraju o promaknuću

Čini li odijelo čovjeka i suočavaju li se zaposlenici na poslu s pravilima kada je u pitanju njihov način odijevanja?

Čini li odijelo čovjeka i suočavaju li se zaposlenici na poslu s pravilima kada je u pitanju njihov način odijevanja, MojPosao je istražio na gotovo 800 ispitanika.

Čak 63% ispitanika kaže da su svoj stil odijevanja mijenjali ovisno o promjeni posla. To nije učinilo 27% ispitanika, dok 10% ispitanika kaže da na poslu imaju jasno propisana pravila odijevanja koja moraju poštivati.

Gotovo polovica ispitanika (47%) ne smatra da bi im bilo lakše kada bi na poslu postojala pravila odijevanja. Suprotno misli 26% ispitanika. Točno definiran kodeks odijevanja već ima 17% ispitanika, a uniforme na radnome mjestu mora nositi 9% ispitanih.

Na neprimjereno odijevanje najčešće će upozoriti HR stručnjak ili šef

Neugodnu situaciju na poslu radi svog stila odijevanja, imalo je svega 5% ispitanika. Znatno više ispitanika, njih 14%, kažu da su se ustručavali obojati kosu kako to ne bi imalo negativan utjecaj na njihov posao.

Kada su u pitanju tetovaže odnosno, sakrivanje istih, 29% ispitanika koji imaju tetovaže kažu da svoje tetovaže skrivaju na radnome mjestu dok to ne čini 71% tetoviranih.

Molbu o udaljavanju s radnog mjesta radi načina odijevanja iskusilo je 7% ispitanika. Tu molbu najčešće im je uputio HR stručnjak (3%) ili sam šef (3%), a u nešto manjoj mjeri i kolege (2%). Svega 2% ispitanika poslodavac je tražio da se obriju ili ošišaju.

Ispitanici najviše paze na odijevanje kada pregovaraju o promaknuću

Kada je u pitanju razgovor o promaknuću, većina ispitanika u većoj mjeri pazi na svoj način odijevanja. Tako je više od polovice ispitanika (58%) svjesno pripazilo na svoj način odijevanja kada su pregovarali o promaknuću, dok je dosljedno svom stilu ostalo 40% ispitanika.

Način odijevanja igra veću ulogu u međuljdskim odnosima nego u načinu obavljanja posla

Većina ispitanika smatra da njihov način odijevanja nema utjecaj na njihovo obavljanje radnih zadataka (65%). Da njihov način odijevanja jako utječe na obavljanje radnih zadataka misli 10% ispitanika, dok njih 16% misli da taj utjecaj postoji, ali je malen.

Nešto je drugačija situacija kada su u pitanju međuljudski odnosi: 36% ispitanika misli da njihov način odijevanja ne utječe na ponašanje nadređenih prema njima, kao ni na ponašanje kolega prema njima (37%). Za razliku od njih, 18% ispitanika misli da njihov način odijevanja jako utječe na ponašanje nadređenih prema njima i na ponašanje kolega prema njima (14%). Da utjecaj odijevanja postoji, ali malen, smatra 31% ispitanika kada je u pitanju ponašanje nadređenih prema njima, odnosno 32% ispitanika kada je u pitanju ponašanje kolega.

Gotovo petina ispitanika ne zna utječe li njihov način odijevanja na visinu njihove plaće

Većina ispitanika (61%) smatra da način odijevanja ne utječe na njihovu visinu plaće. Svega 5% ispitanika smatra da njihov način odijevanja jako utječe na visinu njihove plaće, a da taj utjecaj postoji, ali u maloj mjeri, misli 17% ispitanika. Čak 17% ispitanika ne zna utječe li njihov način odijevanja na visinu njihove plaće ili odnos kolega prema njima te odnos nadređenih prema njima (15%).


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.