Connect with us

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Oblače se svaki dan isto? Zašto!?

Spread the love

Jeste li ikad pomislili na to da biste se i vi trebali početi svakog dana isto odijevati?

Spread the love

Osim velikog utjecaja na svijet, kreativne genijalnosti i kultne sljedbe, što je još zajedničko Steveu Jobsu, Marku Zuckerbergu i Albertu Einsteinu? Stil odjeće koju ovi genijalci nose svakodnevno.

Jeste li ikad pomislili na to da biste se i vi trebali početi svakog dana isto odijevati?

Evo što blog Lifehack kaže o tome zašto je to dobra ideja:

Jednostavno

Jednostavnost je genijalnost. Ljudi imaju pune ormare odjeće koju nikad ne nose. Umjesto da mislite da ste se ograničili i uniformirali, razmišljajte o tome kao o jedinstvenom looku koji ste odabrali.

Vaš stil je samo vaš, i može biti uobičajen ili neobičan koliko god to želite. Razdijelite stvari koje više nećete nositi i napokon ćete imati uredan ormar o kakvom ste sanjali.

Nema odlučivanja

Dnevno donosimo više odluka nego ikad prije, a sad još moramo birati i odjeću?

Mark Zuckerberg uživa u svojim sivim majicama kratkih rukava: “Želim očistiti život tako da moram donositi čim manje odluka o bilo čemu osim o tome kako najbolje služiti ovoj zajednici.” Zamislite koliko stresa bi vam uniforma uštedjela.

Čista matematika

Nitko ne kaže da biste iz dana u dan trebali nositi isti odjevni predmet – to bi bilo odvratno. Samo uspostavite osnovnu uniformu i prilagođavajte je svom životnom stilu.
Možda je to kašmir, možda su to kaki hlače. Izračunajte koliko vam primjeraka treba da biste uvijek imali pri ruci čistu presvlaku.

Ušteda

Ako znate što nosite svakog dana, uvijek možete imati zalihu nove odjeće koju možete kupiti na rasprodaji. Ormari postaju jednostavni. Pakiranje za putovanje se rješava u trenutku. Čak možete imati i nekoliko presvlaka na poslu.

Jače samopouzdanje i fokus

Znate što funkcionira na vama i vašoj tjelesnoj građi, pa imate više samopouzdanja za posao i timski rad. Ne trebate nositi stvari koje vam ne pristaju, a kupili ste ih greškom, pa ste ih odjenuli jer vam jutros ništa drugo nije bilo čisto.

Kreirate li svoju uniformu, svakog dana vas čeka udobnost i dobar izgled.

Predvidljivo je

Iznad svega, kreirate li svoj prepoznatljivi stil, spremni ste početi svaki dan uz minimalni napor. Pored toga, u ovom ludom svijetu imat ćete bar jednu predvidljivu stvar – vaš izgled. Samo to bi mogao biti dovoljan razlog.

Izvori: Manager.ba/Stratego.hr

Preporuka

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

DOP

Priznanje najboljim kompanijama dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama uz analitičku i savjetodavnu podršku tvrtke Spona code.

Komunikacija

Natjecanje Effie Awards Croatia, na kojem stručnjaci nagrađuju najeffiekasnije agencije i oglašivače koji ujedinjuju strateško promišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, 12. će godinu...

Advertisement

Medijski mali servis j.d.o.o Sva prava pridržana.