Kako postati sretan?

Kako postati sretan?

Je li traganje za srećom sebično? Ni u kom slučaju. Ljudi ne vole biti u blizini onih koji su nesretni. Ako ste iskreno sretni, isijavat ćete energiju sreće na one koji vas okružuju. Zauzvrat ćete opet dobiti energiju sreće.

Tako na temelju vlastitog iskustva savjetuje Rima Rudner u svom priručniku Kako postati sretan. Prema njezinom životnom iskustvu, sreća se ne događa sama od sebe, već traži težak rad i samodisciplinu. Stoga ako odaberete biti sretni, morate naučiti kontrolirati procese unutarnjih misli tako što ćete ih reprogramirati. „Život je pun prepreka. Preskočite jednu prepreku, a pojavi se nova.

Ponekad te prepreke možete svladati, a ponekad ne. No vaš stav prema tim preprekama omogućit će vam da budete sretni, a ne tužni ili ljuti.“
Za istinsku sreću treba razviti mudrost i suosjećanje te naći načina da u svemu vidite smiješnu stranu, savjetuje autorica.

– Zarađujte više novca, steknite više prijatelja i postanite sretniji.
– Prevladajte osjećaj krivnje, prevladajte strah i brige.
– Pobijedite neuspjeh i frustraciju, bolest i nesigurnost, tugu i ovisnost.
– Pronađite pravu ljubav.
– Otkrijte što doista jeste.
– Odaberite sreću.

Jeste li umorni od uloge žrtve? Osjećate li se kao da ste u škripcu? Mrzite li svoj život? Nedostaje li vam nešto? Prolazi li život pokraj vas? Živite li bez smisla? Jeste li stalno u potrazi za odgovorima? Tražite li uvijek nekoga ili nešto što bi vas usrećilo? Prestanite željeti da vam se dogodi nešto dobro i naučite kako da do toga zaista dođete – odmah!

– Suprotstavite se svom genetskom nasljeđu
– Izvucite se iz depresije
–  Imajte više sreće
– Povećajte svoju popularnost
– Stvorite obilje
– Riješite se „otrovnih“ ljudi
– Zauvijek se prestanite brinuti
– Razvijte intuiciju

O autorici:

Rima Rudner napisala je brojne scenarije, scenarije za humoristične serije, scenarije za stand-up komičare, dječje knjige i članke za časopise. Pomagala je u pisanju mnogih drugih knjiga samopomoći na temu zdravlja i dobre forme, dijeta, starenja, psihologije i međuljudskih odnosa. Rima se oporavila od raka i zna kako vlastite životne tragedije pretvoriti u iskustva iz kojih svi možemo nešto naučiti. Živi u četvrti Los Angelesa Pacific Palisades u Kaliforniji sa suprugom Harveyjem.

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Poklanjamo vam dvije knjige “Kako postati sretan” koje možete osvojiti ako točno odgovorite na pitanje: “U kojem gradu živi autorica knjige, Rima Rudner?”

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: [email protected] pošaljite poruku naslova “sreća, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima; to vas također približava nagradnoj knjizi!

Prijave primamo do srijede 21. ožujka 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove naslove!

Podijeli

Odgovori

Top