Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Blog zona

Kako prezentirati konkurentsku prednost?

Elvira Mlivić Budeš

Mnogi poslovni subjekti trude se učinkovito prezentirati konkurentsku prednost. U toj aktivnosti ključno je saznati mišljenje kupaca i klijenata i uključiti ga u promotivne materijale.

Evo podsjetnika što pri tome ne smijemo zaboraviti:

  1. Odaberite jednog kupca ili klijenta i objasnite na njihovom primjeru kako je vaš proizvod ili usluga obogatio njihov život ili poslovanje, ili kako su uštedjeli, unaprijedili, popravili ili uljepšali nešto… U toj priči obavezno mora biti uključena analiza postojećeg stanja i definicija izazova klijenta te vaše rješenje i postignuti rezultat.
  2. U komentare i preporuke uključite fotografije klijenta ili kupca ili njihove ponude. Mnoga istraživanja su pokazala da su takve preporuke učinkovitije od onih tekstualnih.
  3. Grupirajte preporuke po sadržaju, zemljopisno, prema djelatnosti ili potrebama klijenata, kako bi se potencijalni kupci u jednoj grupi mogli prepoznati.
  4. Zamolite klijenta da vlastoručno napiše i potpiše preporuku i skeniranu je priložite u svoje promotivne materijale.
  5. Dajte odgovore na često postavljena pitanja. Neka pitanja zaista će se pojaviti od klijenata ili kupaca, no treba uključiti i ona pitanja na koja mislite da bi klijenti trebali dobiti odgovore, a što doprinosi jačanju vaše konkurentske prednosti. U pitanja možete uključiti imena i funkcije kupaca koji su ih postavili.
  6. Sadržajno ili stručno doprinesite jačanju vaše djelatnosti. Napišite članak za novine, stručnu publikaciju ili portal. Uključite kopije tih članaka ili izjava u svoje promotivne materijale, zajedno s komentarima odabranih kupaca ili klijenata.

Vaši potencijalni klijenti sigurno neće pročitati sve vaše promotivne materijale. Vjerojatnije je da će pogledom samo preletjeti preko vaših tekstova. Ipak, takva grupa materijala djelovat će uvjerljivije i atraktivnije. Mnogi poslovni subjekti imaju puno kvalitetnih dokaza za svoju konkurentsku prednost, no zbog svakodnevne utrke na tržištu zaboravljaju da je prezentacija postignuća u interakciji sa zadovoljnim kupcima vrlo važna, a često na prvi pogled nevidljiva točka u toj utrci.

[email protected]
www.poduzetnica.blogspot.com

 

Pročitajte još:

Edukacija

Stvaranje novog proizvoda ili pokretanje posla za većinu predstavlja nepoznati teritorij. Osim ako ne posjedujete kristalnu kuglu, nemoguće je predvidjeti sve moguće situacije i...

Novosti

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, najbolje je ocijenjena zrakoplovna kompanija u svijetu po kriteriju ispunjavanja prava putnika. Na globalnoj...

Lifestyle

Prema u utorak objavljenom poslovnom izvješću, prihodi Twittera dosegnuli su u proteklom kvartalu 502 milijuna dolara, što je 61 posto više nego u istom...

Blog zona

Ponekad niti izvrstan proizvod ili usluga ne mogu pronaći put do korisnika ukoliko isti ne prati odlična kampanja. Upravo zbog toga imajte na umu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.