Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako se lakše nositi s “teškim” ljudima?

Razgovori s ‘teškim’ ljudima često su na rubu konflikta, a svađom nećete ništa postići.

Stabilni odnosi i veze s drugim ljudima dobri su za naše mentalno i psihičko zdravlje. No, često smo okruženi ljudima čije nam osobnosti baš i ne odgovaraju, piše She.hr.

Nažalost, ljude ‘teškog’ karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama na poslu ili šefovima.

Ovih šest načina pomoći će vam da se lakše nosite s ‘teškim’ ljudima iz svoje okoline.

Budite smireni

Razgovori s ‘teškim’ ljudima često su na rubu konflikta, a svađom nećete ništa postići. Smirena i asertivna osoba djeluje kao da drži kontrolu i lakše će pridobiti poštovanje. Odnosite se s poštovanjem čak i ako osjećate da ste na rubu. Postavite granice i nemojte osjećati potrebu da morate reagirati na provokacije druge osobe.

Budite svjesni onoga što je pod vašom kontrolom, a agresivno ponašanje ne morate prihvatiti.

Postanite promatrač

Zašto se određena osoba ponaša na ovaj ili onaj način? Postavite se na njihovo mjesto i doznajte jeste li je vi nekako povrijedili. Objektivno gledanje omogućit će vam da razmišljate racionalnije.

Naučite govoriti njihov jezik

Nakon što ste proučili i shvatili namjere određene osobe, prilagodite svoj način komunikacije njihovom pogledu na svijet.

Pronađite potporu

Ne možete li nikako izbjegavati određenu osobu (na poslu ili u obitelji), razgovarajte s drugim kolegama, prijateljima ili članovima obitelji i pitajte ih kako se oni odnose prema situaciji. Svaka osoba ima drugačiji kut gledanja i ima drugačije rješenje.

Neutralni razgovori

Možda je najbolje izbjegavati rasprave i razgovore o teškim i kompliciranim temama. Inzistira li osoba na temi za koju znate da će dovesti do konflikta, promijenite temu ili držite neutralan stav.

Ignorirajte

Često osoba s teškim karakterom započinje negativnu raspravu kako bi izazvala reakciju. Kada reagirate, dajete joj ono što ona traži. Ponekad je bolje ignorirati.

Pročitajte još:

Izdvojeno

Kontrole nisu savršene Možda se pitate čemu uopće poduzimati kontrole, unutarnje i vanjske revizije, ako u konačnici dođe do prijevare. Istina je kontrole protiv...

Novosti

Sljedeći put kada morate stati pred publiku i javno govoriti ili vas pak očekuje težak ispit, znajte da je sasvim normalno biti nervozan i...

Izdvojeno

Posjedujete li sve što je potrebno jednom poduzetniku da biste ostvarili sve što želite? Jeste li svjesni svojih kvaliteta? To je pitanje koje si...

Izdvojeno

Čak i ako imate 'najbolji posao na svijetu' uvijek se može potkrasti neka stvar koja će vas uznemiriti ili čak prilično uzrujati. Onaj tko...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.