Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako se pripremiti za razgovor za posao? Izbjegnite najčešće pogreške!

U doba krize i visoke stope nezaposlenosti, razgovori za posao postali su svakodnevnica mnogih koji u potrazi za radnim mjestom nastoje impresionirati potencijalnog poslodavca. Pročitajte iskustva i savjete direktorice sektora za upravljanje ljudskim resursima INE.

U doba krize i visoke stope nezaposlenosti, razgovori za posao postali su svakodnevnica mnogih koji u potrazi za radnim mjestom nastoje impresionirati potencijalnog poslodavca. Pročitajte iskustva i savjete direktorice sektora za upravljanje ljudskim resursima INE.

Nakon prijave na oglas i evaluacije životopisa, u selekcijskom procesu najčešće slijede psihologijski testovi. „Testovima se procjenjuju sposobnosti kandidata, osobine ličnosti, a po potrebi i druge karakteristike“, kazala nam je Zdravka Demeter Bubalo, direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima INE.

Iako se brojni konkurenti za radna mjesta često se žale na dugotrajna i iscrpljujuća testiranja,  poslodavcima su ona najčešće prvi pokazatelj ima li kandidat potrebne kvalitete za određeni posao.

Preuzimanje inicijative

Ukoliko ste zadovoljili na testiranju i uspješno završili prvi krug selekcijskog procesa, vjerojatno vas očekuje razgovor za posao. „Putem intervjua procjenjuju se sve karakteristike kandidata, a ovisno o poziciji za koju se bira kandidat različit je fokus – od tehničkih znanja i konkretnih kompetencija, do motivacije, sklonosti timskom radu, inovativnosti, kreativnosti i ostalog“,  kaže direktorica i dodaje kako se od kandidata traži maksimalno zalaganje, preuzimanje inicijative i rizika, prilagođavanje promjenama, donošenje odluka, suradnju i rad u timu, motiviranost te svježe ideje i jasan fokus na ciljeve koji se žele ostvariti.

Voditeljica odjela napominje i kako se prilikom selekcijskog postupka u obzir uzimaju i preporuke koje se u odnosu na testove i konkretne kompetencije koje kandidat posjeduje,  koriste kao pomoćni element u procjeni kandidata.

Pogreške na obje strane

„Što se tiče eventualnih pogrešaka pri intervjuu, one se mogu dogoditi i  kandidatu i poslodavcu. Najčešće su to nedovoljna pripremljenost za intervju, nekonkretni  odgovori ili premalo vremena za uvid u sposobnosti kandidata“, poručuju iz Sektora za upravljanje ljudskim resursima.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.