Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Karamarko poziva Josipovića da sazove izvanrednu sjednicu Vlade [VIDEO]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare na katastrofalnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, te je pozvao predsjednika Republike Ivu Josipovića da sazove izvanrednu sjednicu Vlade, jer se zemlja približava kritičnom trenutku u kojem se može urušiti čitavi sustav.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare na katastrofalnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, te je pozvao predsjednika Republike Ivu Josipovića da sazove izvanrednu sjednicu Vlade, jer se zemlja približava kritičnom trenutku u kojem se može urušiti čitavi sustav.

Rekavši kako još nisu dobili odgovor predsjednika Republike, Karamarko je kazao kako možda Josipović misli da je situacija dobra ili je nešto drugo posrijedi.

“Lijepo je kad Predsjednik komentira Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu i grupu koju je Hrvatska dobila, ali bilo bi vrijeme da progovori o teškoj gospodarskoj situaciji i da na izvanrednoj sjednici Vlade progovori o svim problemima”, rekao je.

[infopunkt 7536 2]

Predsjednik HDZ-a smatra kako je nakon dvije godine svima jasno, a trebalo bi biti i premijeru Zoranu Milanoviću, da u Vladi ima previše nekompetentnih ministara.

Ustvrdio je da Milanović zbog katastrofalnog stanja u državi mora rekonstruirati Vladu, u koju bi trebao dovesti stručne ljude, stranačke ili nestranačke. Ako se ova Vlada održi još dvije godine, za njima će ostati samo zgarište, poručio je Karamarko.

Ako premijer ne napravi rekonstrukciju Vlade, HDZ će tražiti i izboriti prijevremene izbore, a o datumu će se naknadno izjasniti.

[infopunkt 7536 5]

Karamarko je istaknuo da je situacija u Hrvatskoj dramatična jer su svi pokazatelji u minusu. No, umjesto stvaranja povoljnog okružja za investitore i privlačenja sredstava iz EU fondova Vlada uporno nameće ideološke i svjetonazorske teme koje služe za odvlačenje pažnje sve siromašnijih građana.

“Sve to rade kako bi u režimskim medijima prikrili svoju nekompetenciju i nerad, te održali svoju virtualnu popularnost i rejting. Tim medijskim manipulacijama nisu uspjeli prevariti birače, što se vidi po rezultatima dvaju izbora ove godine, a i referenduma”, kazao je.

Naglasio je da će, ako se stanje u državi ne promijeni, ostvariti katastrofalna projekcija Vlade po kojoj će Hrvatska tek 2016. biti na razini standarda iz 2011. To je nedopustivo, poručio je Karamarko i upozorio da je trenutno broj nezaposlenih jednak zbroju stanovnika Splita i Rijeke.

“Vladina promašena i pogrešna ekonomska politika uništila je više od 70.00 radnih mjesta. Zastrašujuća je pomisao da nas u jednom mandatu planiraju zadužiti za skoro 70 milijardi kuna”, rekao je.

Karamarko je za petak, 13. prosinca, najavio održavanje svehrvatskog gospodarskog foruma “Hrvatska i svijet – novi model gospodarskog rasta”, na kojem će predstaviti osnovne elemente gospodarskog programa HDZ-a.

Na pitanja koje bi ministre trebalo promijeniti i kako misli rušiti vlast koja ima stabilnu parlamentarnu većinu, Karamarko je ocijenio kako bi prvenstveno trebalo mijenjati ministre zadužene za gospodarstvo i financije. “Svjesni smo da nemamo većinu u Saboru i to ćemo raditi našim pritiscima”, rekao je predsjednik HDZ-a.

[infopunkt 7536 7]

Na upit kako komentira nacrt ustavnih promjena, odgovorio je kako je Vlada “svojom provokacijom prosječnog čovjeka izazvala ustavne promjene” vezane uz pitanje ćirilice i Vukovara.

“Da se Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina poštivao integralno, uključujući i 8. članak, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ne bi bio prisiljen skupljati potpise i skupiti respektabilan broj njih da bi tražili novi referendum. Vlada je kriva za sve ovo oko Ustava. Oni su digli ruke od gospodarstva, ali stavili ruke na sve ideološke i svjetonazorske probleme i pitanja”, ustvrdio je.

[infopunkt 7536 8]

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Komentari

O tome što nas čeka u narednom financijskom razdoblju i što će se sve moći financirati iz EU fondova saznali smo od našeg sugovornika...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.