Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Kongres „Budućnost zdravstvene industrije

Poslovni dnevnik 20. listopada 2015. u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski organizira jednodnevni kongres „Budućnost zdravstvene industrije” koji je tematski posvećen:

  1. reformi hrvatskog zdravstvenog sustava
  2. jačanju privatnog sektora i to od osiguranja do zdravstvenih ustanova
  3. promociji novih revolucionarnih tehnologija u zdravstvu, koje ne samo da omogućuju veću izlječivost letalnih i kroničnih bolesti, već uvelike utječu i na optimizaciju i smanjenje operativnih troškova poslovanja
  4. s polja dijabetesa, alergija, infektologije i kardiologije, što će biti predstavljeno sudionicima kongresa kroz četiri stručne prezentacije vrhunskih specijalista

Kongres će otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović nakon čega slijedi uvodna prezentacija ministra zdravlja RH Siniše Varge, a kongresu će nazočiti i ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

Senator Ulf Fink, bivši zastupnik i član Odbora za zdravlje u Njemačkom parlamentu, održat će stručnu prezentaciju na temu održivog zdravstva te primjera kako je Republika Njemačka riješila pitanje javnog i privatnog zdravstvenog sektora i suradnje tih dvaju sektora.

Predsjednik Uprave Merkur Osiguranja iz Graza mag. Gerald Kogler osvrnut će se na primjer zdravstvenog osiguranja u Austriji te kako Merkur osiguranje utječe na tamošnji zdravstveni sustav.

Prof.dr.sc. Dragan Primorac, ugledni stručnjak na polju genetike i forenzike, američki i hrvatski profesor te jedan od najcitiranijih hrvatskih kliničara, održati će stručnu prezentaciju na temu “Personalizirana i regenerativna medicina: mit ili realnost?

Održat će se i dvije dvije panel diskusije: Održivo zdravstvo – suživot javnog i privatnog zdravstvenog sektora te Bolnica 2.0: može li tehnologija izliječiti hrvatsko zdravstvo.

U popodnevnim satima četiri vrsna hrvatska stručnjaka iznosit će svoja predavanja na sljedeće teme:

  • doc.dr.sc. Jozica Šikić: “Novi trendovi u kardiologiji”
  • doc.dr.sc. Dario Rahelić: “Dijabetes – epidemija 21. stoljeća”
  • prof.dr.sc. Alemka Markotić: “Novi trendovi u dijagnostici i liječenju infektivnih bolesti”
  • doc.dr.sc. Mirjana Turkalj: “Novi pristupi u liječenju alergije”

Sve podrobnije informacije (program na hrvatskom i engleskom jeziku, prijavnice…) nalaze se na web specijalu na linku http://www.poslovni.hr/events/zdravstvo u okviru portala Poslovni dnevnik.

Pročitajte još:

Seminari

'Liderstvo u vrijeme promjena' naziv je ovogodišnjeg kongresa menadžera u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Edukacija

PoslovniTurizam (www.PoslovniTurizam.com), specijalizirani internetski portal za hrvatsku kongresnu i event industriju, proveo je istraživanje o utjecaju aktualne svjetske zdravstvene krize izazvane širenjem koronavirusa (COVID-19)...

Ekonomija

Iz neizvjesnosti i potrage, često uzaludne, za novim poslodavcem, nezaposlene žene odlučile su postati samozaposlene poduzetnice. A logičan korak nam je i pokretanje virtualnog...

Ekonomija

Prvi Kongres samozaposlenih poduzetnica, održat će se 08. ožujka 2016. u Zagrebu, a radi što učinkovitije i konstruktivne razmjene poslovnih iskustava, znanja, informacija, te...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.