Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koordinacija 11 sindikata najavila blokadu Hrvatske za 5. lipnja [VIDEO]

Sindikati traže vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata u javnim i državnim službama, te uključivanje sindikata u rješavanje viška zaposlenih . Traže i čvrsta jamstva da se više neće posezati za radničkim pravima, te izmjene Zakona o reprezentativnosti. Sindikati su izvijestili da će o detaljima štrajka izvijestiti javnost u ponedjeljak 3. lipnja

Sindikati traže vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata u javnim i državnim službama, te uključivanje sindikata u rješavanje viška zaposlenih . Traže i čvrsta jamstva da se više neće posezati za radničkim pravima, te izmjene Zakona o reprezentativnosti. Sindikati su izvijestili da će o detaljima štrajka izvijestiti javnost u ponedjeljak 3. lipnja

Koordinacija 11 sindikata javnih i državnih službi najavila je danas štrajk za 5. lipnja ako u postupku mirenja s predstavnicima Vlade ne postignu dogovor u roku od pet dana.

“Ovih 11 sindikata danas će podnijeti zahtjev za mirenje koji se prema Zakonu mora završiti u idućih pet dana. Ako tada ne bismo postigli dogovor, potpisali dokument, onda ćemo u skladu sa zakonom najaviti štrajk Vladi odnosno poslodavcima u našim sustavima gdje će se štrajk organizirati”, istaknula je na konferenciji za novinare tajnica Matice hrvatskih sindikata Mirela Bojić.

[infopunkt 6703 2]

[infopunkt 6703 3]

Ustvrdivši kako sindikati ne znaju na kakav bi drugačiji način mogli zaštititi svoje interese osim štrajkom, predsjednik Matice sindikata Hrvatske Vilim Ribić naglasio je da nisu radosni što idu u štrajk te da će “kolateralne poteškoće” pasti na leđa dijela građana.

[infopunkt 6703 5]

Vezano uz jučerašnji neuspio sastanak Sindikata javnih i državnih službi s Vladom s kojom su u socijalnom sporu, Ribić je ocijenio da ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nije dovoljno fokusiran na rješavanje problema te da je na tom sastanku sjedio s “nepodnošljivom lakoćom”.

[infopunkt 6703 6]

Ribić je ustvrdio da njihove zahtjeve ne smatraju nerealnim niti ministar uprave Arsen Bauk ni ministar financija Slavko Linić, uz ocjenu da ne zna što se u Vladi događa.

Na novinarski upit o tome da je na tom sastanku rečeno da bi ispunjenje njihovih zahtjeva značilo 10 tisuća otkaza u javnim i državnim službama, Ribić je odgovorio da “nitko takvu rečenicu nije izrekao”.

Sindikati traže vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata u javnim i državnim službama, te uključivanje sindikata u rješavanje viška zaposlenih . Traže i čvrsta jamstva da se više neće posezati za radničkim pravima, te izmjene Zakona o reprezentativnosti.

Sindikati su izvijestili da će o detaljima štrajka izvijestiti javnost u ponedjeljak 3. lipnja.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec istaknuo je da štrajk nije uperen protiv građana te ih je stoga zamolio za strpljenje.

Jučerašnji je sastanak predstavnika Vlade i sindikata opisao kao pokušaj da se sindikate međusobno podijeli, posvađa i razjedini, a ministru Mrsiću poručio da u tome nisu uspjeli.

Upitan da prokomentira situaciju s krivim ispitima na maturi u sklopu koje su koordinatori državne mature jučer u školama u Đakovu, Senju i Splitu, umjesto eseja, učenicima podijelili ispite iz hrvatskog jezika, Mihalinec je kazao da je to plod ljudske greške, da nije sistematski problem te da se ne radi o sabotaži ministra obrazovanja Željka Jovanovića.

[infopunkt 6703 8]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.