Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Leko: Na Vladi je da predloži izmjene oko Lex Perkovića [VIDEO]

Predsjednik Sabora kaže kako Vlada ima odgovornost prema EU, ali i građanima Hrvatske. Oporba – oštro po Vladi po pitanju izmjene Zakona.

Predsjednik Sabora kaže kako Vlada ima odgovornost prema EU, ali i građanima Hrvatske. Oporba - oštro po Vladi po pitanju izmjene Zakona.

Nakon Sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika na kojoj se raspravljalo o dnevnom redu predstojeće saborske sjednice predsjednik Sabora Josip Leko je komentirao situaciju oko „Lex Perković“ te izmjene zakona i Ustava.

„Na Vladi i u njezinom djelokrugu je da predloži izmjene zakona vezano za europski uhidbeni nalog, rekao je predsjednik Sabra Josip Leko na upit ima li saznanja kada će parlament promijeniti sporni zakon Lex Perković. Ja ostajem kod toga što sam do sada govorio, da je vrlo važno osigurati da se svi zločini mogu procesuirati i da se nađu pred sudom. Tu stajalište ne mijenjam“, rekao je Leko.

Na novinarsko pitanje oko  izjave europske povjerenice za pravosuđe Viviane Reding da Vlada Lex Perkovićem nanosi štetu Hrvatskoj i njezinim građanima, predsjednik Sabora je rekao:

„Vlada komunicira s EU i ima svoju odgovornost prema građanima i EU da će naći to rješenje. Očekujem da će to rješenje ponuditi Saboru“, izjavio je Leko.

[infopunkt 7140 5]

Jadranka Kosor je pak o izmjeni Zakona rekla kako pak ne zna hoće li se o tom uopće raspravljati.

[infopunkt 7140 3]

HNS-ovac Milorad Batinić kazao je kako stav njegove stranke nije promijenio te kako se oni zalažu za provedbu Zakona onako kako je ispregovarano s Europskom unijom.

[infopunkt 7140 9]

Oporbeni potpredsjednik Saboora Željko Reiner kaže kako je Hrvatskoj već nanesena šteta čim smo odlučili zakon mijenjati nekoliko dana prije ulaska u Europsku Uniju. HDZ načelno podupire SDP-ov prijedlog izmjene Ustava no kažu postoje uvjeti oko kojih se još uvijek vode pregovori.

[infopunkt 7140 8]

Iako je HDSSB zbog uvođenja dvojezičnosti u Vukovar zatražio izvanrednu sjednicu Sabora, Leko je kazao da za to nije bilo razloga te da inicijativa nije bila usklađena s poslovnikom odnosno nitko nije priložio potrebne potpise zastupnika. Nije želio kvalificirati kakva je to bila inicijativa.

Kada je u pitanju inicijativa ‘U ime obitelji’, Leko je napomenuo da je postupak “prolazi predviđenu proceduru u Saboru”.

[infopunkt 7140 6]

Nakon sjednice Predsjedništva Sabora, Leko je izvijestio da će se zastupnici nakon dvomjesečne ljetne stanke u svoje klupe vratiti u srijedu 18. rujna. Na dnevnom redu je 75 točaka. Sabor će zasjedati u kontinuitetu u dvije sjednice do kraja ustavnog roka 15. prosinca. Svaka sjednica trebala bi trajati pet tjedana. Plenarne sjednice trajat će od utorka do petka dok je ponedjeljak rezerviran za radna tijela i klubove.

Leko je izvijestio i da će se drugi tjedan rada Sabora na dnevnom redu po prvi puta prema novom Poslovniku naći i vladino godišnje izvješće.

[infopunkt 7140 4]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.