Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Nelikvidnost riješiti početkom ili u prvoj polovici 2013. godine

Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi trebao bi raščistiti stanje u kojem je 73 tisuće tvrtki blokirano zbog 44 milijarde kuna neplaćenih obveza.

Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi trebao bi raščistiti stanje u kojem je 73 tisuće tvrtki blokirano zbog 44 milijarde kuna neplaćenih obveza.

O najvažnijem zakonu Vlade, kojim planira riješiti gorući problem gospodarstva, nelikvidnost, danas će se glasovati u Saboru, javlja HRT.

Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi trebao bi raščistiti stanje u kojem je 73 tisuće tvrtki blokirano zbog 44 milijarde kuna neplaćenih obveza. Ministar financija Slavko Linić odlučan je u njegovoj provedbi. Da to zlo zvano nelikvidnost eliminiramo, ako je moguće, već početkom ili u prvoj polovici iduće godine, istaknuo je Linić.

Dodao je kako je cilj države pomoći vjerovnicima i dužnicima da postignu dogovor o tražbinama i restrukturiranju, kako bi se spasila radna mjesta.

Zakon će podržati svi klubovi osim HDZ-a koji je potporu uvjetovao izbacivanjem mogućnosti za višestruke prijeboje duga. Smatraju da to vodi u dogovornu ekonomiju koja je zametak nove nelikvidnosti.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.