Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Spremni smo na problem nelikvidnosti

“Tvrtkama će država svoje potraživanje, kao i bankarsko potraživanje, pretvoriti ili u ulog ili smanjiti odnosno otpisati. Pokušat ćemo naći ljude koji će ući u nove tvrtke, osigurati dodatna sredstva i tako riješiti i plaće i redovito poslovanje, ali i investicije koje ovaj put očekujemo od privatnog sektora”. Kada je riječ o građanima, Linić poručuje kako ostaje samo ono osnovno – odgoda naplate potraživanja

"Tvrtkama će država svoje potraživanje, kao i bankarsko potraživanje, pretvoriti ili u ulog ili smanjiti odnosno otpisati. Pokušat ćemo naći ljude koji će ući u nove tvrtke, osigurati dodatna sredstva i tako riješiti i plaće i redovito poslovanje, ali i investicije koje ovaj put očekujemo od privatnog sektora". Kada je riječ o građanima, Linić poručuje kako ostaje samo ono osnovno - odgoda naplate potraživanja

Ministar finacija Slavko Linić izjavio je kako će Vlada u rješavanju problema nelikvidnosti i poteškoća s kojima se suočavaju tvrtke, pomoći putem Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, a građanima koji imaju problema s otplatom kredita može se pomoći odgodom plaćanja, ali ne i otpisom.

“Vlada se spremila na problem nelikvidnosti. To je razlog da smo donijeli zakon o predstečajnim nagodbama”, odgovorio je ministar Linić na pitanje novinara u Dnevniku HTV-a planira li Vlada pomoći onima koji kredite ne mogu vraćati, građanima i tvrtkama.

“Tvrtkama će država svoje potraživanje, kao i bankarsko potraživanje, pretvoriti ili u ulog ili smanjiti odnosno otpisati. U isto vrijeme, pokušat ćemo naći ljude koji će ući u nove tvrtke, osigurati dodatna sredstva i tako riješiti i plaće i redovito poslovanje, ali i investicije koje ovaj put očekujemo od privatnog sektora”, istaknuo je Linić.

Ministar financija napomenuo je kako pripremaju i rješenja za tvrtku “Dalekovod” kojoj je ove godine HBOR izdao mnoga jamstva za radove u inozemstvu.

Kada je riječ o građanima, Linić poručuje kako ostaje samo ono osnovno – odgoda naplate potraživanja neovisno jesu li to porezi ili su to krediti.

“Ljudima koji u ovom trenutku ili nemaju dovoljnu plaću ili su čak bez plaće jedino mogu pomoći odgode. Otpisi za građane ne vjerujem da mogu postojati”, istaknuo je.

Ministar Linić također je naveo kako ne vidi razloga za štrajk sindikata u obrazovanju, znanosti i školstvu. “U 2012. nismo uštedjeli ni jednu kunu na plaćama i to želimo iduću godinu. Razloga za štrajk ne vidim jer pregovaramo”, kazao je te dodao kako su u novom temeljnom kolektivnom ugovoru predmet samo dodatci (na plaću).

Odgovarajući na pitanje o prijedlogu proračuna za iduću godinu kojeg je Vlada RH poslala Hrvatskom saboru, ministar financija je naveo kako je poruka Vlade štednja, ali u isto vrijeme i investicije, državnog i privatnog sektora.

Ministar financija najavio je “bitku” za svaki projekt – i za TE Plomin i za HE Omblu, kao i ostale hidroelektrane, ulaganja u aerodrom i u Inu.

Napisao

Pročitajte još:

Osobne financije

Nakon što je u svibnju prva u Hrvatskoj predstavila brzi kredit sa 0 posto kamata, ovu jedinstvenu ponudu Addiko banka je produžila do kraja...

Financije

Bliži se još jedna runda natječaja subvencioniranih stambenih kredita.

Novosti

KentBank d.d. otvara svoju prvu poslovnicu u gradu Zadru.  Širenje poslovne mreže na nacionalno tržište dio je dugoročnog strateškog plana koji bi u sljedećih...

Izdvojeno

Vlado Biljarski, glasnogovornik u kampanji “Potrošači, upoznajte svoja prava!” pozdravio je nova pravila vezana uz informiranje potrošača prije ugovaranja pojedine bankovne usluge istaknuvši: “Odluka...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.