Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Lisabon – prosvjedi protiv vladinih mjera štednje

Nekoliko tisuća zaposlenika u državnim i privatnim tvrtkama okupilo se u subotu poslijepodne u Lisabonu na velikoj nacionalnoj manifestaciji protiv mjera štednje koje je najavila vlada radi povećanja državnih financija. – Ne želimo da Portugalci postanu nezainteresirani i rezignirani, – rekao je Manuel Carvalho da Silva, glavni tajnik najveće sindikalne konfederacije CGTP-a koja je pozvala na dan prosvjeda.

Nekoliko tisuća zaposlenika u državnim i privatnim tvrtkama okupilo se u subotu poslijepodne u Lisabonu na velikoj nacionalnoj manifestaciji protiv mjera štednje koje je najavila vlada radi povećanja državnih financija. - Ne želimo da Portugalci postanu nezainteresirani i rezignirani, - rekao je Manuel Carvalho da Silva, glavni tajnik najveće sindikalne konfederacije CGTP-a koja je pozvala na dan prosvjeda.

Prosvjednici su željeli izraziti protivljenje strogim mjerama štednje koje je odredila socijalistička vlada koja je u svibnju predstavila nove mjere, među kojima povišenje poreza, sniženje socijalne pomoći i zaleđivanje zapošljavanja državnih dužnosnika.

Profesori su se okupili ispred ministarstva obrazovanja, ističući transparente na kojima upozoravaju da odgovorni za krizu plate posljedice. Oni su pozivali na „zaleđivanje vlade.“

Mjere štednje bi trebale omogućiti ozdravljenje javnih financija suočenih sa širenjem grčke krize i rastom stope kamata na dug. Vlada pokušava smanjiti deficit s 9,4 posto PIB-a na 4,6 posto nakon 2011. i ispod 3 posto 2013.

Organizatori prosvjeda računaju na sudjelovanje 200.000 ljudi kao i 13. svibnja 2009. kada je oko 200.000 sudionika postavilo rekord u Lisabonu tražeći bolje radne uvjete.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.