Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Lovrinčević: U Hrvatskim autocestama nema afera!

“Mi smo odgovorni za sve što radimo, ja iza svoga rada stojim i odgovaram za to”, ustvrdio je Jurica Prskalo, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, opovrgavajući sve učestalije medijske napise o nezakonitom poslovanju u tom poduzeću.

"Mi smo odgovorni za sve što radimo, ja iza svoga rada stojim i odgovaram za to", ustvrdio je Jurica Prskalo, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, opovrgavajući sve učestalije medijske napise o nezakonitom poslovanju u tom poduzeću.

U Hrvatskom autocestama nema afera, tvrdi Mario Lovrinčević, član Uprave HAC-a za građenje. No ipak je novinarima otkriveno da policija trenutačno istražuje bojenje tunela i postavljanje trafostanica, poslove za koje se sumnja da su višestruko pretplaćeni, kao i nabavu automobila u tvrtki.

Sve su to “podmetanja”

“Mi smo odgovorni za sve što radimo, ja iza svoga rada stojim i odgovaram za to”, ustvrdio je Jurica Prskalo, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta, opovrgavajući sve učestalije medijske napise o nezakonitom poslovanju u tom poduzeću.

No u medijima se nižu afere, od zapošljavanja Josipa Pocrnića (novog slučaja Buljubašić), koji prima plaću u HAC-u, rabi službeni mobitel i automobil, ali ne dolazi na radno mjesto – do sklapanja ugovora u kojima se bojenje tunela plaća nekoliko puta više od tržišne cijene, a zatim i upotrebe vozila koja im navodno kupuju kooperanti, za što su čelnici HAC-a danas ocijenili da su “podmetanja” i “neosnovana prozivanja”.

“Mi imamo godišnje 700 nabava vrijednosti 4-5 milijardi kuna, na koje se javlja više od 3.000 zainteresiranih za poslove u HAC-u. No posao može dobiti samo jedan, a ostali se imaju pravo žaliti”, iznio je prvi čovjek Hrvatskih autocesta odgovarajući na novinarski upit da ako je sve čisto, zašto se onda HAC stalno pojavljuje u medijima.

Pa nećemo se valjda voziti u ladama!

A kada je riječ o nabavi automobila, Uprava poručuje da se često voze diljem Hrvatske po različitim gradilištima, u kojima nerijetko prevoze i svoje goste iz inozemstva. Sva kupnja automobila apsolutno je čista pravno i zakonski, ustvrdio je Lovrinčević poručujući da je Uprava smatrala da se može voziti u audijima A6, a ne ladama nivama kako dolikuje, po mišljenju novinara, građevinskim terenima.

Osvrnuli su se i na slučaj zaposlenika Josipa Pocrnića, koji je prozvan u medijima da prima plaću u HAC-u, a ne dolazi na radno mjesto.

“Josip Pocrnić nije slučaj Buljubašić niti ima osnove, no istraga o tome traje, dali smo podatke o tome i policiji”, otkrio je Ivica Mlinarević, član Uprave za operativu održavanja i naplate cestarine.

“Mi smo dali taj slučaj i našoj unutarnjoj kontroli, mi kao uprava ne možemo znati što sve radi naših 3.000 djelatnika. Po našim saznanjima, sve je u redu s Josipom Pocrnićem, on radi u HAC-u”, stao je iza prozvanog djelatnika i predsjednik Uprave Prskalo.

Afere smještaju nezadovoljni

Na komentar novinara da Europski antikorupcijski ured istražuje afere u HAC-u, Lovrinčević kaže da ih nitko iz OLAF-a nije zvao i da se svaki put kad čita novine iznenadi.

Na pitanje tko onda smješta HAC-u i zbog čega se pojavljuju sve te navodne afere, Prskalo tvrdi da je očito riječ o nezadovoljnim tvrtkama koje nisu pobijedile na javnom natječaju za projekte.

[infopunkt 1087 5]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog...

Novosti

Na većini dionica autocesta kojima upravljaju tvrtke Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) od jutros u 6 sati na snazi su nove cestarine.

Novosti

Tvrtke Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) od ponedjeljka, 28. travnja, na autocestama kojima gospodare naplaćivat će cestarine prema novom, korigiranom cjeniku.

Novosti

Hrvatske autoceste od 30. ožujka mijenjaju SMS broj za nadoplatu i provjeru stanja računa na HAC ENC uređaju zbog obvezne prilagodbe EU standardima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.