Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Manja ponuda za upis trezoraca od planiranoga

Na aukciji je bilo ponuđeno na upis 600 milijuna kuna i 10 milijuna eura vrijednih trezorskih zapisa. Bankarske institucije i ostali investitori podastrli su ponude vrijedne 571 milijun kuna i 2 milijuna eura, odnosno u kunskoj protuvrijednosti 15,05 milijuna kuna

Na aukciji je bilo ponuđeno na upis 600 milijuna kuna i 10 milijuna eura vrijednih trezorskih zapisa. Bankarske institucije i ostali investitori podastrli su ponude vrijedne 571 milijun kuna i 2 milijuna eura, odnosno u kunskoj protuvrijednosti 15,05 milijuna kuna

Na današnjoj aukciji trezorskih zapisa Ministarstvu financija pristiglo je manje ponuda bankarskih institucija i ostalih investitora nego je planirano, pri čemu su sve prihvaćene, tako da je emitirano 571 milijun kuna i 2 milijuna eura vrijednih novih zapisa.

Kako je priopćeno iz tog ministarstva, na aukciji je bilo ponuđeno na upis 600 milijuna kuna i 10 milijuna eura vrijednih trezorskih zapisa.

Bankarske institucije i ostali investitori podastrli su ponude vrijedne 571 milijun kuna i 2 milijuna eura, odnosno u kunskoj protuvrijednosti 15,05 milijuna kuna. Ministarstvo financija prihvatilo je sve ponude.

Pritom je prodano 70 milijuna kuna trezorskih zapisa s rokom dospijeća za 91 dan, po prosječnoj kamatnoj stopi od 1,00 posto.

Plasirano je i 129 milijuna kuna trezorskih zapisa s rokom dospijeća za 182 dana, i to uz prosječnu kamatnu stopu od 1,90 posto, što je 0,10 postotnih bodova više nego prošloga tjedna.

Upisano je i 372 milijuna kuna trezorskih zapisa na rok od 364 dana, uz prosječnu kamatnu stopu od 2,56 posto, odnosno 0,01 postotni bod više nego prošloga tjedna.

Ujedno, na današnjoj aukciji upisano je i 2 milijuna eura vrijednih trezoraca s rokom dospijeća od 364 dana, uz prosječnu kamatnu stopu od 1,50 posto, što je 0,10 postotnih bodova manje nego prošli puta.

Istodobno, na naplatu je dospjelo 794 milijuna kuna i 7 milijuna eura vrijednih trezoraca, tako da je smanjen saldo ukupnog zaduženja Ministarstva financija i u kunskim i u eurskim zapisima.

Ukupno je na današnji dan tako upisano 20,579 milijardi kuna vrijednih trezorskih zapisa ili 223 milijuna manje nego na dan prethodne aukcije. Upisano je ukupno i 433,91 milijuna eura vrijednih zapisa, što je 5 milijuna manje nego na dan prethodne aukcije.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Visoka inflacija i niske kamatne stope znače da štednja u banci trenutno nije isplativa.

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Financije

Do početka korona krize, rezidencijalno tržište nekretnina bilo je u silovitom usponu.

Financije

Banke, usprkos višku likvidnosti, su i dalje relativno oprezne kod plasmana kredita.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.