Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Mercator siromašnima dijeli hranu kojoj ističe rok trajanja

Akcija predviđa da trgovački lanci prepuste udrugama svu hranu kojoj na određeni dan ističe rok trajanja, a još se smije konzumirati.

Akcija predviđa da trgovački lanci prepuste udrugama svu hranu kojoj na određeni dan ističe rok trajanja, a još se smije konzumirati.

Mercator Hrvatska ima u planu organizirati akciju “Viškovi hrane” tijekom koje će se dijeliti hrana kojoj je toga dana istekao rok trajanja.

“Mercator Hrvatska trenutačno je u postupku pripreme realizacije projekta, koji je već pokrenuo Mercator u Sloveniji, kojom bi se hrana kojoj istječe rok trajanja, donirala potrebitima. Kako je riječ o iznimno logistički zahtjevnom poslu, projekt će zaživjeti kad se dogovore sve pojedinosti oko preuzimanja te distribuiranja hrane jer potrebno je uskladiti sve aktivnosti sa zakonskim regulativama”, odgovaraju iz Mercatora Hrvatska.

Naime, Mercator bi tako slijedio primjer svoje matične kuće u Sloveniji, koja se odazvala na inicijativu Lyons kluba iz Celja. Akcija predviđa da trgovački lanci prepuste udrugama svu hranu kojoj na određeni dan ističe rok trajanja, a smije se konzumirati. U slovensku su se akciju priključili i trgovački lanci Spar, Mercator (Slovenija) te Tuš. Hoće li se u akciju Mercatora uključiti i drugi trgovački lanci iz hrvatske, još nije poznato.

Također, neki prehrambeni proizvodi se na dan isteka roka još uvijek mogu konzumirati . Naime, postoji razliku u oznaci hrane “upotrijebiti do” i “najbolje upotrijebiti do/do kraja”. Za oznaku “upotrijebiti do” stručnjaci preporučuju da se hrana ne konzumira nakon označenoga datuma, dok kod oznake najbolje upotrijebiti do/do kraja je moguće i nakon označenoga datuma konzumirati hranu. Međutim valjalo bi pripaziti ako je proizvod sumnjivog izgleda ili mirisa.

Mliječne proizvode, slastice, mesne proizvode, proizvodi od voća i povrća te slično, svakako treba upotrijebiti do navedenog roka trajanja, ističe Novi list. Dok kod hrane koja se sporije kvari, proizvođači na ambalažu stavljaju minimalni, a ne maksimalni rok trajanja proizvoda, kako bi se proizvod brže prodavao.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.