Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović: Hrvatska nikome ništa ne duguje za ulazak u EU [VIDEO]

“Tražimo, međutim, da nas se poštuje. Tražimo da se uvažavaju naša prava, naši napori i stavovi. Inzistiramo i inzistirat ćemo da se Hrvatsku doživljava ravnopravnim partnerom i sugovornikom, jer je to naša obveza i posao”, naglasio je premijer.

"Tražimo, međutim, da nas se poštuje. Tražimo da se uvažavaju naša prava, naši napori i stavovi. Inzistiramo i inzistirat ćemo da se Hrvatsku doživljava ravnopravnim partnerom i sugovornikom, jer je to naša obveza i posao", naglasio je premijer.

Hrvatska nikome ništa ne duguje za ulazak u Europsku uniju, mijenjali smo se nabolje i ispunili visoke kriterije koji su od nas zahtjevani, poručio je premijer Zoran Milanović iz Hrvatskog sabora gdje po prvi put podnosi godišnje Vladino izvješće o stanju u društvu te o aktivnostima Vlade.

Hrvatskoj, kazao je Milanović, nitko ništa nije poklonio, niti traži da joj netko nešto daruje.

“Tražimo, međutim, da nas se poštuje. Tražimo da se uvažavaju naša prava, naši napori i stavovi. Inzistiramo i inzistirat ćemo da se Hrvatsku doživljava ravnopravnim partnerom i sugovornikom, jer je to naša obveza i posao”, naglasio je premijer.

[infopunkt 7211 2]

Jedinim preostalim strateškim zadatkom nakon ulaska u Uniju, označio je stvaranje uvjeta za sadržajniji i ugodniji život svih građana, širenje područja ljudskih prava, individualnih sloboda i argumentiranog dijaloga.

Milanović je iznio i pokazatelje za nelikvidnost dugogodišnje vlasti prošlh Vlada.

[infopunkt 7211 3]

[infopunkt 7211 9]

Hrvatska, zemlja radišnih, kompetentnih, kreativnih, otvorenih i ambicioznih ljudi, bit će dobro uređena i ekonomski prosperitetna zemlja, zemlja čiju stabilnost sigurno neće moći uzdrmati nepovoljni financijski vjetrovi s drugih tržišta, istaknuo je premijer Milanović te iznio i pretpostavke za takvu Hrvatsku.

Izjavio je kako postoje četiri pravca uređenih Vladinih aktivnosti u izlasku iz krize – uvođenje reda, konsolidacija državnih financija, restrukturiranje i racionalizacija državnog javnog sektora te izrada, donošenje i provedba za oporavak i novi rast gospodarstva Hrvatske.

[infopunkt 7211 5]

Premijer je kazao kako će se u nekoliko idućih mjeseci provesti mjere za povećanje transparentnosti trošenja javnog novca, i općenito transparentnosti upravljanja, u komuniciranju odluka, angažiranja agencija za odnose s javnošću, transparentnost lokalne i regionalne samouprave, uvodi se informatički sustavi koji će objediniti isplate svim proračunskim korisnicima, i slično.

[infopunkt 7211 6]

Osnovana pretpostavka da bi se to ostvarilo je da se i u Bruxellesu i na svim drugim utjecajnim adresama zalažemo za interes svojih građana i svoje zemlje, rekao je premijer.

“Budite sigurni da ćemo to i učiniti, i budite sigurni da ćemo u tom biti uspješni”, poručio je Milanović pred Hrvatskim saborom.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.