Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Moody’s srezao kreditni rejting Irskoj za pet razina

Međunarodna agencija Moody’s Investors Service srezala je u petak kreditni rejting Irskoj za pet razina, s Aa2 na Baa1. Iz agencije upozoravaju i na moguća dodatna smanjenja ako vlada u dogledno vrijeme ne uspije stabilizirati dug.

Međunarodna agencija Moody's Investors Service srezala je u petak kreditni rejting Irskoj za pet razina, s Aa2 na Baa1. Iz agencije upozoravaju i na moguća dodatna smanjenja ako vlada u dogledno vrijeme ne uspije stabilizirati dug.

Prošli tjedan agencija Fitch prva je Irskoj oduzela kreditni status ‘A’, snizivši ga za tri razine na BBB+, nakon što se njezina dugovima pritisnuta vlada okrenula Europskoj uniji i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) za pomoć.

Bonitet pogođen zgusnutim dospijećem dugova

Glavni su razlozi takve odluke zgusnuta dospijeća dugova povezanih s bankama, te pojačana neizvjesnost u vezi s prognozama za gospodarstvo i smanjena financijska snaga vlade, tumače u Moody’su, ističući da su i očekivanja za novi rejting Baa1 negativna.

– Irski bonitet pogođen je zgusnutim dospijećem dugova povezanih s bankama u vladinoj bilanci – kazao je dopredsjednik i vodeći analitičar u Moody’su Dietmar Hornung.

“Pojačana neizvjesnost glede prognoza za irsko gospodarstvo dodatno je utjecala na današnju odluku a rezultat je nastavljenog snažnog pada aktivnosti u sektorima financijskih usluga i nekretnina, kao i nastavljenog pada plasmana kredita privatnom sektoru”.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.