Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Može li uspjeh uništiti vaš ljubavni život?

Već prvi pogled na ljubavne živote nekih slavnih žena odaje dojam da se uspjeh i ljubavna sreća međusobno isključuju.

Nedavno nam se nametnulo pitanje može li žena istovremeno biti uspješna i imati kvalitetan ljubavni život? Iako ne nedostaje onih kojima se odgovor ‘ne’ učinio potpuno opravdanim u sljedećih nekoliko redaka donosimo vam činjenice koje govore u prilog karijeristicama.

Naime, čini se kako žene, unatoč skepticima, mogu sve – koordinirati poslovne obaveze, obitelj, boriti se za svoje prava, ali i biti prave senzualne dive prepune ljubavi.

Već prvi pogled na ljubavne živote nekih slavnih žena odaje dojam da se uspjeh i ljubavna sreća međusobno isključuju. Iako ljubavni profili brojnih poznatih dama, koje su stvarale povijest, ne ulijevaju povjerenje, seksolozi tvrde drugačije.

Uspješne žene u svojim životima (ne)maju mjesta za partnera

Ako zanemarimo jednu od najpoznatijih državnica 20. stoljeća – Indiru Gandhi i prvu izraelsku predsjednicu vlade, Golde Meir, čije je uspinjanje na političkoj ljestvici značilo i krah njihovih brakova, nada još postoji. Sličan scenarij je proživjela i ambiciozna Coco Chanel koja je većinu svojih ljubavnih veza koristila samo kao još jedan oslonac za put prema zvijezdama. Tako je jednom prilikom izjavila: ‘Nikada se nisam htjela osloniti na čovjeka toliko da budem teža od ptice’.

Ovakvi primjeri samo su hrana mitu kako uspješne žene u svojim životima nemaju mjesta za partnera i kako im on na kraju niti ne treba. U drugu ruku stručnjaci se kunu kako uspješna karijera može samo poboljšati seksualni život i pridonijeti emocionalnom zadovoljstvu.

Istraživanje je pokazalo kako žene koje rade i vole svoj posao svoj intelektualni kapacitet i samopouzdanje ne libe upotrebiti i u odnosu s muškarcima. Sramu u njihovim životima mjesta nema, one su sposobne pristupiti muškarcu sa stavom i doprijeti do njega. One imaju novac koji koriste ne bi li posvetile pažnju svojem tijelu i zaraznu energiju koja govori – mogu imati sve što poželim.

Uspješna žena, koja je ujedno lijepa, osjećajna i šarmantna, predmet je požude svih muškaraca. A zabluda da će dobra karijera uništiti sve šanse za privatni život često je produkt nemogućnosti uspjeha i osjećaja tjeskobnosti prema istome.

Muškarci i karijeristice

Međutim, neki muškarci osjećaju iznimnu odbojnost prema samoj pomisli da njihova partnerica ima uspješnu karijeru. Razlog tome je muška nesigurnost. Naime, nezavisne žene bude strah da više nema potrebe za njima samima. Tako se nekim muškarcima sviđa vizija ekonomski zavisne žene te je upravo novac jedan od načina da je zadrže.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu aktualnih poslova za ovaj tjedan

Komentari

Online povezivanjem možemo izraziti osjećaje bez da se vidimo u stvarnosti.

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo vijesti o trenutno otvorenim radnim mjestima. Portal za zapošljavanje donosi 10 aktualnih poslovnih prilika. Sretno!

Edukacija

Ovogodišnju konferenciju pod nazivom „Liderstvo u globalnom kaosu“ organizirala je Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, Europskim domom i Europskim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.