Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Može li uspjeh uništiti vaš ljubavni život?

Već prvi pogled na ljubavne živote nekih slavnih žena odaje dojam da se uspjeh i ljubavna sreća međusobno isključuju.

Nedavno nam se nametnulo pitanje može li žena istovremeno biti uspješna i imati kvalitetan ljubavni život? Iako ne nedostaje onih kojima se odgovor ‘ne’ učinio potpuno opravdanim u sljedećih nekoliko redaka donosimo vam činjenice koje govore u prilog karijeristicama.

Naime, čini se kako žene, unatoč skepticima, mogu sve – koordinirati poslovne obaveze, obitelj, boriti se za svoje prava, ali i biti prave senzualne dive prepune ljubavi.

Već prvi pogled na ljubavne živote nekih slavnih žena odaje dojam da se uspjeh i ljubavna sreća međusobno isključuju. Iako ljubavni profili brojnih poznatih dama, koje su stvarale povijest, ne ulijevaju povjerenje, seksolozi tvrde drugačije.

Uspješne žene u svojim životima (ne)maju mjesta za partnera

Ako zanemarimo jednu od najpoznatijih državnica 20. stoljeća – Indiru Gandhi i prvu izraelsku predsjednicu vlade, Golde Meir, čije je uspinjanje na političkoj ljestvici značilo i krah njihovih brakova, nada još postoji. Sličan scenarij je proživjela i ambiciozna Coco Chanel koja je većinu svojih ljubavnih veza koristila samo kao još jedan oslonac za put prema zvijezdama. Tako je jednom prilikom izjavila: ‘Nikada se nisam htjela osloniti na čovjeka toliko da budem teža od ptice’.

Ovakvi primjeri samo su hrana mitu kako uspješne žene u svojim životima nemaju mjesta za partnera i kako im on na kraju niti ne treba. U drugu ruku stručnjaci se kunu kako uspješna karijera može samo poboljšati seksualni život i pridonijeti emocionalnom zadovoljstvu.

Istraživanje je pokazalo kako žene koje rade i vole svoj posao svoj intelektualni kapacitet i samopouzdanje ne libe upotrebiti i u odnosu s muškarcima. Sramu u njihovim životima mjesta nema, one su sposobne pristupiti muškarcu sa stavom i doprijeti do njega. One imaju novac koji koriste ne bi li posvetile pažnju svojem tijelu i zaraznu energiju koja govori – mogu imati sve što poželim.

Uspješna žena, koja je ujedno lijepa, osjećajna i šarmantna, predmet je požude svih muškaraca. A zabluda da će dobra karijera uništiti sve šanse za privatni život često je produkt nemogućnosti uspjeha i osjećaja tjeskobnosti prema istome.

Muškarci i karijeristice

Međutim, neki muškarci osjećaju iznimnu odbojnost prema samoj pomisli da njihova partnerica ima uspješnu karijeru. Razlog tome je muška nesigurnost. Naime, nezavisne žene bude strah da više nema potrebe za njima samima. Tako se nekim muškarcima sviđa vizija ekonomski zavisne žene te je upravo novac jedan od načina da je zadrže.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Lifestyle

Često su ti energetski vampiri suradnici na poslu, članovi obitelji ili istog kruga prijatelja, pa ih ne možete izbjeći.

Komentari

Istraživanje tvrtke Mars pokazuju da poslovni timovi s jednakim omjerom spolova kada je u pitanju prodaja i dobit nadmašuju timove u kojima prevladavaju muškarci.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.