Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Mrsić: “Vrijeme na burzi iskoristite za samozapošljavanje”

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije da treba pojačati uključivanje nezaposlenih osoba u mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije da treba pojačati uključivanje nezaposlenih osoba u mjere aktivne politike zapošljavanja.

U mjere aktivne politike zapošljavanja prošle su godine na području Varaždinske županije bile uključene 1204 osobe, a ove bi godine taj broj trebao porasti na 5.000, rekao je Mrsić dodavši kako je broj nezaposlenih u Varaždinskoj županiji sada otprilike isti kao i u ovo vrijeme lani, ali je u odnosu na 2009. godinu pao za čak 39 posto.

Vlada nastoji pokrenuti gospodarsku aktivnost koja bi otvorila nova radna mjesta, što bi se moglo dogoditi u drugoj polovici godine, no gospodarski rast će se na porast zaposlenosti odraziti tek nakon šest mjeseci, odnosno u prvoj polovici 2013.

Mjerama aktivne politike zapošljavanja želi se nezaposlene potaknuti da vrijeme provedeno na burzi rada iskoriste za promjenu zanimanja, samozapošljavanje ili uljučivanje u javne radove, tako da Zavod za zapošljavanje ubuduće više ne bude samo mjesto gdje nezaposleni idu da bi im se udario pečat u evidenciju, kazao je Mrsić.

Ministar rada također je održao radne sastanke s varaždinskim županom Predragom Štromarom, gradonačelnikom Goranom Habušem i pročelnicom HZZ-ove Područne službe Varaždin Jasenkom Hutinski.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.