Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Na ovaj način iskontrolirajte destruktivne emocije

Svi se ponekad iznerviramo. To je životna stvarnost. Mi smo emotivna bića. Želimo vikati i izbaciti frustraciju na one za koje mislimo da to zaslužuju.

Svi se ponekad iznerviramo. To je životna stvarnost. Mi smo emotivna bića. Želimo vikati i izbaciti frustraciju na one za koje mislimo da to zaslužuju.

No bijes je destruktivna emocija i morate ju naučiti kontrolirati. Pa kako se nositi sa situacijama koje bi vam uobičajeno digle živce? S portalom MojPosao donosimo nekoliko savjeta.

Budite ljubazni i puni poštovanja

Nitko ne voli da ga se maltretira. No kada ste ljuti lako je puknuti i razgovatati tonom koji je jednostavno neprofesionalan. No u poslovanju nije uvijek presudno kako nešto kažete već što kažete. Na primjer, ako netko propusti rok i vi morate riješiti problem, odlučan ali ljubazan ton je jednako učinkovit kao i psovke. Uvijek budite puni poštovanja i ljubazni. I tako možete biti odlučni.

Ne donosite odluke ljutiti

Kada ste bijesni vaša prosudba je zamagljena, ne razmišljate jasno. Ne popustite emocijama i razmislite prije nego što poduzmete nepromišljene korake. Uzmite si vremena da se smirite i hladno procjenite situaciju. Tada donesite odluke.

Budite upoznati sa svim činjenicma prije no što djelujete

Često čujete samo jednu stranu priče i stvorite mišljenje o nečemu na temelju toga. To je vrlo opasna navika budući da uvijek postoje dvije strane svake priče. Upoznajte se s obje strane prije nego što donesete odluku. Odluka koja je donesena na temelju samo 50% činjenica ima samo 50% šanse da bude ispravna.

Ne psujte

Psovke umanjuju kvalitetu svake diskusije i mijenja ton rasprave na loš način. Osim ako ste stand-up komičar trebali biste izbjegavati psovanje na radnom mjestu pod svaku cijenu.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.