Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Na ovaj način iskontrolirajte destruktivne emocije

Svi se ponekad iznerviramo. To je životna stvarnost. Mi smo emotivna bića. Želimo vikati i izbaciti frustraciju na one za koje mislimo da to zaslužuju.

Svi se ponekad iznerviramo. To je životna stvarnost. Mi smo emotivna bića. Želimo vikati i izbaciti frustraciju na one za koje mislimo da to zaslužuju.

No bijes je destruktivna emocija i morate ju naučiti kontrolirati. Pa kako se nositi sa situacijama koje bi vam uobičajeno digle živce? S portalom MojPosao donosimo nekoliko savjeta.

Budite ljubazni i puni poštovanja

Nitko ne voli da ga se maltretira. No kada ste ljuti lako je puknuti i razgovatati tonom koji je jednostavno neprofesionalan. No u poslovanju nije uvijek presudno kako nešto kažete već što kažete. Na primjer, ako netko propusti rok i vi morate riješiti problem, odlučan ali ljubazan ton je jednako učinkovit kao i psovke. Uvijek budite puni poštovanja i ljubazni. I tako možete biti odlučni.

Ne donosite odluke ljutiti

Kada ste bijesni vaša prosudba je zamagljena, ne razmišljate jasno. Ne popustite emocijama i razmislite prije nego što poduzmete nepromišljene korake. Uzmite si vremena da se smirite i hladno procjenite situaciju. Tada donesite odluke.

Budite upoznati sa svim činjenicma prije no što djelujete

Često čujete samo jednu stranu priče i stvorite mišljenje o nečemu na temelju toga. To je vrlo opasna navika budući da uvijek postoje dvije strane svake priče. Upoznajte se s obje strane prije nego što donesete odluku. Odluka koja je donesena na temelju samo 50% činjenica ima samo 50% šanse da bude ispravna.

Ne psujte

Psovke umanjuju kvalitetu svake diskusije i mijenja ton rasprave na loš način. Osim ako ste stand-up komičar trebali biste izbjegavati psovanje na radnom mjestu pod svaku cijenu.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu aktualnih poslova za ovaj tjedan

Komentari

Online povezivanjem možemo izraziti osjećaje bez da se vidimo u stvarnosti.

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo vijesti o trenutno otvorenim radnim mjestima. Portal za zapošljavanje donosi 10 aktualnih poslovnih prilika. Sretno!

Edukacija

Ovogodišnju konferenciju pod nazivom „Liderstvo u globalnom kaosu“ organizirala je Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer, Europskim domom i Europskim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.