Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Napredne ekonomije trebaju žene koje rađaju i korporacije koje to podržavaju

Žene koje žele napredovati u biznisu još uvijek moraju savladavati prepreke i rušiti predrasude koje ne postoje kada se radi o njihovim muškim kolegama

Žene koje žele napredovati u biznisu još uvijek moraju savladavati prepreke i rušiti predrasude koje ne postoje kada se radi o njihovim muškim kolegama

Žene koje žele napredovati u biznisu još uvijek moraju savladavati prepreke i rušiti predrasude koje ne postoje kada se radi o njihovim muškim kolegama. Naravno, te prepreke nisu svugdje jednake kao niti načini na koji ih žene savladavaju. Međutim, na makro razini prepreke proizlaze iz većine korporativnih kultura koje su u razmimoilaženju sa pravcem u kojem se razvija društvo koje ih okružuje, ističe Dorothy Dalton, suosnivačica tvrtke 3Plus International iz Bruxellesa i glavna predavačica na predstojećem 2. susretu  “Žene u biznisu 2012.” Posebno ističe sve prisutniji problem staranje populacije i neodlučnost žena da imaju djecu

– Potrebno je dovesti u ravnotežu rastući broj visoko kvalificiranih žena koje ulaze na tržište rada i ekonomskih izazova prouzrokovanih starenjem populacije. Globalna populacija postaje sve starija, ali s trendom opadanja nataliteta. Žene se sve manje odlučuju da imaju djecu, a što će u konačnici dovesti do toga da će biti sve manje mladih ljudi da podupiru starije generacije. Napredne ekonomije trebaju žene koje rađaju i korporacije koje to podržavaju – kaže Dorothy.

Hrvatska sigurno nije izuzetak kada se govori o tome da često žene zbog straha da im ne ugrozi karijeru, odustaju od trudnoće.

– Ako mene pitate, na top pozicijama zasigurno ima mjesta za trudne žene, no pitanje je što o tome misle oni koji odlučuju o njihovu unapređenju. Znam za slučajeve gdje su žene koje su na visokim pozicijama u tvrtkama ostale trudne poziciji i da tvrtka nije propala, – smatra Gordana Frgačić, HR menadžerica i autorica “Zašto smo manje plaćene” koja je ujedno i panlistica na konferenciji. Ona smatra da trudnoća nije ženski problem, već rezultat zajedničke odluke muškarca i žene te zajednička odgovornost cijelog društva, a ne nešto s čim se žene trebaju nositi same i zbog čega ih treba diskriminirati.

Da je lakše ženama koje vode vlastiti biznis i koje se mogu osloniti na pomoć supruga kada se nađu u toj situaciji zna kaže Nataša Golik Klanac koja je zajedno sa suprugom otvorila tvrtku as2con, a koja sudjeluje na panelu “Postoji li neženski posao”.

– Zadnjih godinu dana zbog trudnoće i poroda ja sam manje prisutna u svakodnevnom poslu pa je suprug (uz druge kolege) preuzeo puno više poslovnih obveza na sebe – kaže Nataša. Ona se nakon završenog doktorskog studija i rada na fakultetu u Finskoj odlučila zajedno sa suprugom vratiti u Hrvatsku i otvoriti tvrtku u biznisu koji bi mogli nazvati “neženskim”. Bavi se istraživanjem, razvojem i primjenom novih tehnologija u brodarskoj i brodograđevnoj industriji. Na pitanje što ju je motiviralo da se vrati u Hrvatsku i bavi poslom u kojem je većina muškaraca i da li to vidi kao otegotnu okolnost ona odgovara:

– Kad je čovjek vođen rezultatom i obavlja posao profesionalno, ne opterećuje se time radi li posao sa ženom ili sa muškarcem. Rekla bih da je kao i u svakom drugom poslu, biti jedan ili drugi spol ponekad je nedostatak no ponekad i prednost –  iako kaže ona : – Istina je da ima situacija u poslu kada bi jednostavnije bilo biti muškarac, posebice u neformalnim prilikama tipa odlazaka na piće, odlazaka u saunu (npr. u Finskoj) no to su situacije koje se ne pojavljuju svakodnevno.

Da je jednostavnije biti muškarac slaže se i Gordana Frgačić, posebno kada se radi o uobičajenim predrasudama poput one da su žene previše emotivne da bi mogle upravljati ozbiljnim poslovnim sustavima i donositi ispravne odluke.

– Muškarci nisu ništa manje emotivni od žena, no tu primjenjujemo dvostruka mjerila – primjerice, Obamina ganutost i puštanje suze smatrat će se ‘pravim muškim činom’ i pozitivno gledati, a ako se to dogodi ženi, komentari su obično ‘da ne zna to primiti kao muško’. Što god to značilo` – ističe Gordana.

Tu je ponekad i predrasuda zbog odabira stajlinga. Tu je predrasudu morala srušiti poznata političarka i saborska zastupnica Mirela Holy koja kaže da se zbog nekonvencionalnog stila, šminke i visokih peta morala silno naprezati kako bi dokazala da svoj posao obavlja stručnije, bolje i odgovornije od mnogih muških kolega.

Ovdje smo naveli samo neke predrasude i prepreke s kojima se susreću žene u biznisu. Želite li čuti kako ih je moguće zaobići, kako je najbolje reagirati kada se s njima susretnete i što vam može pomoći u poslovnoj karijeri, budite dio najvažnijeg susreta poslovnih žena u Hrvatskoj.

Motivacija za uspješan put prema vrhu očekuje vas na 2. susretu “Žene u binisu 2012.”

Više o konferenciji možete pronaći OVDJE.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.