Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Nema profesionalnog uspjeha bez strasti, ljubavi i uvažavanja tima

Business, sport i umjetnost, tri su područja koja su na konferenciji iz različitih kuteva bacili svjetlo na iste ideje koje opisuju što znači uspjeti, dugoročno se održati na tržištu i u svijesti potrošača, navijača i publike.

Business, sport  i umjetnost, tri su područja koja su na konferenciji iz različitih kuteva bacili svjetlo na iste ideje koje opisuju što znači uspjeti, dugoročno se održati na tržištu i u svijesti potrošača, navijača i publike. Među sjajnim govornicima redom liderima iz svojih branši teško je izdvojiti najupečatljivije govornike s obzirom da su svi gotovo unisono složni oko temeljaca uspjeha tima i podjednako zanimljivi.

Konferenciju je otvorila idejna začetnica jedinstvenog koncepta interdisciplinarne konferencije Umijeće vođenja koja je ove godine tematizirala uspjeh tima. Gospođa Mirta Fraisman Čobanov prezentirala je alate i tehnike uspješnog vođenja tima kroz potvrđenu metodu New Code Leadership TM te otkrila pet faza poslovnog, ali i osobnog razvoja. U ugodnoj, radnoj no najviše pozitivnoj i na trenutke iznimno zabavnoj atmosferi redali su se lideri koji su tjerali suze na oči i nasmijavali sudionike  svojim životnim pričama.

Dinamičan tim DM-a predvođen Natašom Odak, menadžericom ljudskih resursa predstavio je načela vođenja na projektu „Ambasadori zdravlja“. Slijedio je performans  tima iz Philipa Morrisa na čelu s predsjednicom Uprave Anitom Leticom s projektom  „Transform as One“, a edukativnu prvu sesiju zaključio je legendarni Miroslav Ćiro Blažević  pravim zrncima mudrosti iz svoje bogate riznice načela uspjeha od kojih je izdvojio par –  karakter, inteligencija, talent.

Središnju su sesiju otvorili razgovori moderatora s liderom Parnog Valjka Huseinom Hasanefendićem Husom, Davorom Gopcem i njegovom ekipom. O uspjehu svojih bendova govorili su otvoreno, naglašavajući kako su zajedništvo, dijeljenje iste strasti i ustrajnost  sastojci dugoročnog uspjehana sceni. Parni Valjak 43 godine, a Psihomodo Pop s malo kraćim stažem, ali velikim uspjehom emitiranja njihovog nastupa na megapopularnom MTV-u. Sportskim se savjetima s aspekta bivšeg vaterpolista i sadašnjeg menadžera u Hrvatskoj turističkoj zajednici obratio Dubravko Šimenc i još jedanput potvrdio kako bez ljubavi nema ni uspjeha.

Završnu je sesiju otvorila nevjerojatna trenerica Mirela Šikoronja naše  još nevjerojatnije paraolimpijke Anđele Mužinić, osvajačice  zlatne ekipne  medalje s Europskog prvenstva za osobe s invaliditetom i prve srebrne paraolimpijske ekipne medalje. Sve je u motivaciji, napornom radu i snazi volje zaključuju sportašice. Poslovne vrhunce i prednosti matrične organizacije unutar kompanije iznijeli su predstavnici Abbot Laboratorija na čelu sa StankomKlipom, Customer Experience Managerom za jadransku i baltičku regiju. Iskorak iz vođenja timova prikazala je Danka Prah kroz prezentaciju vođenja virtualnih timova u praksi. I zaista, sudionicima su se putem modernih tehnologija na jednome ekranu smješkala lica menadžera i suradnika iz različitih država i s drugog kontinenta. Posljednji no, definitivno najganutljiviji bili su Udruga Crveni nosovi i njihova predstavnica s prezentiranjem rada same udruge i pozivom za podrškom nevjerojatnih klaunova koji unose vedrinu u tmurne dane malih i velikih pacijenata hrvatskih bolnica.

Na zatvaranju konferencije organizatori su još jedanput zahvalili svim sudionicima, gostima i govornicima kao i pokroviteljima koji su prepoznali snagu ovakvog okupljanja za kojega se nadaju da će u nadolazećim godinama rasti brojem, ali i raznolikošću tema i edukativnih sadržaja koja će unaprijeđivati poslovanje  sudionika, networking, kao i njihov osobni razvoj.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.