Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Od sada i u vožnji bez bojazni možete dogovarati posao

Više od 14 milijardi dolara potrošit će se na razvoj telekomunikacijskih i informatičkih tehnologija i usluga, a cilj je učiniti dostupnim tržištu 92 milijuna automobila povezanih s internetom.

Više od 14 milijardi dolara potrošit će se na razvoj telekomunikacijskih i informatičkih tehnologija i usluga, a cilj je učiniti dostupnim tržištu 92 milijuna automobila povezanih s internetom.

Iz Velike Britanije stiže odlična vijest za sve vas koji volite u svakom trenutku pričati na mobilni telefon uključujući i razgovor tijekom vožnje dok sjedite za upravljačem automobila.

Odlična vijest, posebno za poslovnjake koji stalno žure sa sastanka na sastanak ili su u poslovnim pregovorima, dolazi iz  Hampshirea, sjedišta Juniper Reasearch, istraživačke tvrtke za bežičnu tehnologiju. Prema izvještaju koji je dospio u javnost, većina automobila će do 2016. godine kao standardnu opremu imati ugrađen smartphone uređaj.  Naime, tvrtkama poput OnStara ponuđen je proračun veći od 14 milijardi dolara kako bi razvili ovu tehnologiju i tržištu u sljedeće četiri godine ponudili 92 milijuna vozila povezanih s internetom.

Ova tehnologija neće poslužiti samo za satelitsku navigaciju i live streaming glazbe s weba, već otvoriti cijelo tržište telekomunikacijskih i informatičkih usluga kakve u ovom trenutku daju tek poneki proizvođači automobila kao što su BMW Assist i GM-OnStar i to putem posebnih narudžbi. Ideja je da uz pomoć ove napredne tehnologije, recimo, satelitski povezani sustavi u slučaju nesreće automatski šalju hitne službe na mjesto nesretnog događaja. Ili kao pomoć u potrazi za ukradenim vozilom, pa čak, u nekim slučajevima, i u onemogućavanju krađe vozila.

U ovom trenutku intenzivno se radi na stvaranju jednistvenog protokola koji bi omogućio proizvodnju jednistvenog smartphonea koji bi se mogao ugraditi u automobile različitih proizvođača.

Najdalje u razvoju telekomunikacijskih i informatičkih tehnologija u automobilima otišli su Amerikanci. Tako je Ford prvi ugradio naprednu smartphone tehnologiju poput prepoznavanja glasa i to u neluksuznim automobilima. GM također nudi široku paletu suluga za neluksuzna vozila, čak i ona koja nisu dijelom ove kompanije.

I dok vi čitate ovaj tekst, tržištu u SAD-u je dostupan Chevrolet Spark, mali niskobudžetni automobil, kojem je omogućena nadogradnja stereo uređaja s ekranom osjetljivim na dodir koji će korisniku poslužiti kao produžetak za povezani (upareni) smartphone uređaj.

Nema sumnje da će se još mnogo raditi na usavršavanju cijelog sustava, no uz pomoć Samsunga stvar bi se trebala ubrzati. Naime, ovaj vodeći južnokorejski proizvođač pametnih telefona razvija susatv koji će biti komaptibilan sa svim smartphonovima na tržištu, a krajnji cilj je da bude dostupan širokim masama kupaca. Dakle i vama.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.