Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Od ukupnog broja FlixBus putnika u Hrvatskoj, 60% su žene

FlixBusom najviše žena putuje iz Zagreba i Splita, a vrijeme provedeno u vožnji predstavlja priliku za odmor i opuštanje.

Prema istraživanju FlixBusa provedenom u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i Hendal agencijom za istraživanje tržišta, od ukupnog broja FlixBus putnika u Hrvatskoj, 60% su žene u dobi između 18 i 39 godine, a prilikom planiranja putovanja ženama je na prvom mjestu osjećaj sigurnosti, čistoća i udobnost.

FlixBusom najviše žena putuje iz Zagreba i Splita, a vrijeme provedeno u vožnji predstavlja priliku za odmor i opuštanje. Zahvaljujući sve boljoj i kvalitetnoj usluzi osim u svrhu odmora te posjeta obitelji i prijateljima, sve više žena koristi prijevoz autobusom i u poslovne svrhe. Vrijeme vožnje tako može poslužiti kao priprema za poslovni sastanak, odgovaranje na mailove ali i prijeko potreban predah prije planiranih aktivnosti.

Uz sigurnost, laku dostupnost i dobru povezanost pogotovo u Europi, prijevoz autobusima je zadnjih godina doživio renesansu upravo zahvaljujući naprednoj tehnologiji. Planiranje putovanja postalo je brže i jednostavnije, a uz znatnu uštedu vremena i novca nije se potrebno odreći udobnosti. Također, može se primijetiti i sve snažniji trend žena svjetskih putnica koje uživaju putovati same i svojim primjerom osnažuju i druge žene. Osim u Hrvatskoj, FlixBusu su i na globalnoj razini više naklonjene žene.

Putovanja autobusom u vrijeme pandemije

S obzirom na trenutna brojna ograničenja, strogi režim na graničnim prijelazima kao i činjenicu da se epidemiološke mjere razlikuju od države do države te se vrlo često mijenjaju, promijenile su se navike putovanja. Putnici tako biraju kraće destinacije i odlučuju se na putovanja unutar Hrvatske.

Dolaskom ljepšeg vremena povećana je potražnja prema destinacijama na obali te su od ovog tjedna uvedeni dodatni polasci na relaciji Zagreb – Split. Isto tako, dodatni polasci uvedeni su i prema Zadru, a upravo zbog svoje pristupačnosti i ljepote Donatov grad slovi kao jedna od omiljenih vikend destinacija brojnih Zagrepčana i Zagrepčanki.

Sve informacije o FlixBus linijama, dostupnim destinacijama i polascima mogu se provjeriti na https://www.flixbus.hr/informacije-o-autobusnim-linijama-i-sigurnosnim-mjerama.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ulaskom FlixBusa u Hrvatsku, autobusna je industrija doživjela preobrazbu i tehnološku modernizaciju.

Poduzeća

Pozitivan trend u prijevozu putnika posljedica je oporavka tržišta, popuštanja mjera te snažnog rasta potražnje za putovanjima unutar Hrvatske, ali i prema europskim državama.

Ekonomija

FlixBus i Cammeo postaju sigurni partneri putnicima koji osim udobne i povoljnije vožnje, nude održivi način prijevoza te jednostavnost u putovanju.

Financije

Izvanredno uspješnu sezonu obilježio je povratak domaćih putnika u gotovo istom broju kao i 2019., četiri puta više Talijana nego lani te porast broja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.