Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Održana radionica “Kako planirati, financirati i voditi projekte s integracijom mjera energetske učinkovitosti u urbanoj obnovi”

Grad Osijek, Agencija za Pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) organizirali su radionicu „Kako planirati, financirati i voditi projekte s integracijom mjera energetske učinkovitosti u urbanoj obnovi“.

Radionica je organizirana u sklopu Horizon2020 projekta Europske unije – FosterREG – Jačanje kapaciteta upravnih tijela za planiranje, financiranje i upravljanje integriranom urbanom obnovom za održivo korištenje energije, a kao hrvatski partneri na tom projektu sudjeluju Grad Osijek, SDEWES Centre i Agencija za za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

FosterREG ima za cilj poboljšati kapacitet upravnih tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svim aspektima integrirane urbane obnove za održivo korištenje energije kroz izgradnju kapaciteta, promoviranje i prezentiranje djelotvorne suradnje na više razina, te jačanje nacionalnog, ali i europskog umrežavanja. Projektom se nastoji uskladiti strategiju javne obnove, osposobiti državne službenike koji u njoj sudjeluju te potaknuti primjenu europske Direktive o energetskoj učinkovitosti.

Osim pružanja platforme za učinkovitiju raspravu o problemima koje imaju izvođači radova, upravitelji zgrada, projektanti i proizvođači građevinskog materijala, projekt pruža priliku za usavršavanje državnim službenicima kako bi zapreke na putu do kvalitetne provedbe projekata što učinkovitije uklonili i potaknuli gospodarstvo.
Radionica “Kako planirati, financirati i voditi projekte s integracijom mjera energetske učinkovitosti u urbanoj obnovi ” održana je u Zagrebu, 15. veljače 2017. Prisustvovalo je preko 80 predstavnika javnih tijela na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, predstavnika civilnog društva i akademske zajednice.

Sudjelovalo je više ministarstava, kao što su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nacionalnih tijela poput CEI, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatske gospodarske komore te mnogih drugih.

Ministarstva su prezentirala uspješno provedene programe energetske obnove zgrada javne namjene, privatnih stambenih zgrada i obiteljskih kuća te planove za buduće natječaje. Akademska zajednica, poglavito zastupljena od strane profesora s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prikazali su javnih djelatnicima nove znanstvene poglede na planiranje integrirane urbane obnove na razini gradskih četvrti. U zadnjem dijelu radionice, predstavnici lokalne samouprave, Grada Zagreba i Grada Osijeka, obratili su se ministarstvima i približili im lokalne probleme koji priječe uspješnu provedbu projekata.

Radionica je prva od tri radionice u seriji. Iduća će se radionica održati u Osijeku, 3.3.2017., a posebno će se usredotočiti na proces prijave projekata urbane obnove za financiranje, primjere dobre prakse i buduću perspektivu razvoja projekata urbane obnove na razini gradske četvrti.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.