Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Općina Fužine vodeća po povučenim sredstvima iz EU fondova po stanovniku u PGŽ-u

Općina Fužine je u 2020. godini povukla 4.165,85 kuna po stanovniku iz EU fondova i prva je među općinama u PGŽ-u, a druga u Hrvatskoj, odmah iza Općine Perušić.

https://www.tz-fuzine.hr/hr/g/spilja_vrelo-7

Prema javljanju portala nacelnik.hr i podacima iz FINA-e za 2020. godinu Općina Fužine je vodeća u Primorsko-goranskoj županiji po broju povučenih sredstava iz EU fondova po stanovniku i druga u Hrvatskoj.

Naime, Općina Fužine je u 2020. godini povukla 4.165,85 kuna po stanovniku iz EU fondova i prva je među općinama u PGŽ-u, a druga u Hrvatskoj, odmah iza Općine Perušić. U spomenutom periodu Općina Fužine za projekte je iz EU fondova povukla nešto više od 6,6 milijuna kuna i to za unapređenje infrastrukture i jačanje turističke ponude. Prošle su godine općine povukle oko 713,6 milijuna kuna iz EU fondova prema javljanju spomenutog portala.

David Bregovac, načelnik Općine Fužine

„Mogli bismo još povući sredstava iz EU fondova kada ne bismo bili ograničeni izvornim proračunom jer u svakom EU projektu Općina Fužine participira s oko 40% sredstava. Zato nam je potrebna podrška županije i države kroz participaciju u EU projektima kako bismo povukli dodatna sredstva“, izjavio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Kazao je kako bi se spomenuta participacija države i županije mogla nasloniti i na pokretanje konkretnih mjera u okviru Zakona o brdsko-planinskim područjima čime bi se ubrzala gospodarsko-demografska revitalizacija Općine Fužine i cijelog Gorskog kotara.

Hrvatska ima na raspolaganju 25 milijardi eura u predstojećem sedmogodišnjem razdoblju kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te Višegodišnji financijski okvir 2021.-2027. U prošlom programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine Hrvatska je povukla 54 posto sredstava što znači da je potrebno značajno ubrzati proces povlačenja raspoloživih sredstava.

Pročitajte još:

EU fondovi

U Svečanoj dvorani Palače šećera potpisan je Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji Delta, u sklopu 1,76 milijardi kn vrijednog projekta...

EU fondovi

Grad Bjelovar provodi projekt „Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Grada Bjelovara“ KK.06.3.1.12.0007 vrijedan više od 45 milijuna kuna.

EU fondovi

Projekt je od povijesnog značaja za stanovništvo Metkovića jer će zahvaljujući njemu svako kućanstvo imati pristup kanalizacijskoj mreži te značajno poboljšanu vodoopskrbu što dosad...

EU fondovi

Ugovor za projekt "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba", vrijedan 699,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iz EU fondova iznose 421.5 milijuna kuna, potpisan je danas i predviđa...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.