Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Opel na pragu propasti

Zaposlenici bohumskog Opela optužuju menadžment i matičnu kompaniju General Motors za neuspjeh u poslovanju te smatraju kako je jedina šansa za opstanak njihovih radnih mjesta okretanje svjetskim tržištima

Zaposlenici bohumskog Opela optužuju menadžment i matičnu kompaniju General Motors za neuspjeh u poslovanju te smatraju kako je jedina šansa za opstanak njihovih radnih mjesta okretanje svjetskim tržištima

Do sada je, naime, Opel bio fokusiran uglavnom na europsko tržište koje je u krizi posustalo što je rezultiralo velikim padom prodaje, prenosi Business.hr.

Stručnjaci su izračunali da General Motors mora zatvoriti sedam tvornica, kako bi kompenzirao višak kapaciteta na europskom tržištu.

Osim toga, General Motors želi surađivati i sa francuskim proizvođačem automobila Peugeot – Citroën, što dodatno povećava pritisak na ostale pogone.

Reiner Einenkel, predsjednik Savjeta radnika, ističe da još uvijek nisu predstavljena prava rješenja za nadilaženje trenutačnog stanja, dodavši da prve prijedloge očekuje narednih dana.

“Opel mora izaći iz svog dvorišta. Izvozom automobila van europskih granica Opel bi godišnje mogao proizvesti 150 tisuća  automobila više nego što  sada proizvodi. Proizvodnja samo za oslabljeno europsko tržište nije dovoljna“, poručuje  Einenkel.

Pored toga, GM bi mogao u Europi proizvoditi i Chevrolet za europsko tržište.

Zatvaranje Opela u Bohumu ili postrojenja u Velikoj Britaniji ugrozilo bi čitav niz europskih kompanija.

“Ukoliko se zatvori tvornica u Bohumu, neće preživjeti ni marka Opel. GM bi trebao malo pomnije trebao pratiti tok novca koji ulaže u sanaciju“, dodaje Einenkel.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.