Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Opremanje zgrada za odgoj i obrazovanje koristit će gospodarstvenicima

pixabay.com

Sveučilišni priručnik Kvaliteta i tehnički opisi proizvoda od drva – prvi svezak Opremanje zgrada za odgoj i obrazovanje, nastao je projektom Drvo je prvo, u koordinaciji Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih šuma, a izradilo ga je  šest autora, znanstvenika sa zagrebačkog Šumarskog fakulteta“, objasnio je dekan Šumarskog fakulteta Vladimir Jambreković na promociji sveučilišnog priručnika u izdanju Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i HGK 2. prosinca na Šumarskom fakultetu.

Sveučilišni priručnik potvrda je našega zajedničkog rada, ali je i potvrda da u Hrvatskoj postoje znanje, standardi i kvaliteta“, naglasila je direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković, napomenuvši kako očekuje da će priručnik poslužiti i kod natječaja za javne nabave. „Projektom Drvo je prvo organizirali smo brojne radionice te smo dali obol i u pripremama za apliciranje na strukturne fondove“, rekla je Marković te napomenula važnost drvno-prerađivačke djelatnosti koja čini devet posto hrvatskoga robnog izvoza i zapošljava 20.000 ljudi. „Imamo znanje i nećemo stati samo na ovom priručniku, već ćemo zakoračiti i u područje opremanja drugih prostora. Priručnik pokazuje i koliko nam je važno u kakvim će prostorijama naša djeca sutra učiti. Očekujem da ćemo biti partneri i sljedeće godine u povlačenju sredstava Europske unije“, istaknula je  Marković.       

Priručnik obuhvaća tehničke opise proizvoda, zahtjeve i preporuke za opremanje odgojno-obrazovnih zgrada te mu je cilj poticanje konkurentnosti, kvalitete i percepcije svih korisnika o vrijednostima drva kao prirodnog i zdravog materijala u interijeru, primjene znanja iz područja dizajna, arhitekture, konstrukcija, medicine, ergonomije i brojnih drugih struka, ali i implementacije suvremenih dizajnerskih rješenja u proizvodnji namještaja i drugih proizvoda za opremanje. „Vrijednost priručnika je i u tome što obuhvaća sve tri misije Sveučilišta – obrazovanje, znanost i transfer tehnologije, a sadrži mnogo znanstvenih elemenata koje su autori niz godina prikupljali i oplemenjivali. Upotrebljavat će se u obrazovanju odnosno u visokom obrazovanju, a bit će koristan i gospodarstvenicima“, objasnio je Jambreković dodavši da će se knjiga uklopiti i u sustav kvalitete koji obuhvaća europske standarde i smjernice, odnosno u ISO sustave kvalitete.

Savjetnik predsjednika Vlade RH za znanost Neven Budak podsjetio je na lani usvojenu Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije kao cjelovitu kurikularnu reformu koja obuhvaća sadržaj, način te uvjete podučavanja. „Javnost je shvatila važnost te strategije koja će pridonijeti tome da sustav obrazovanja bude bolji nego što je danas i koju treba i dalje provoditi, a koja se ne može ostvariti tijekom godine dana, već u mandatima sljedećih četiriju Vlada“, objasnio je.

Docentica Šumarskog fakulteta i koautorica priručnika Danijela Domljan istaknula je kako je proces nastanka ovog priručnika trajao četiri do pet godina i za njegov uspjeh zaslužni su svi koautori. „Krenuli smo od početne ideje te smo došli do sveučilišnog priručnika, a nadamo se  i daljnjem radu te da će se u budućnosti objediniti sve objekte javnih prostorija. Ovo je djelo koje nastoji pridonijeti očuvanju zdravlja svih korisnika, posebno najmlađih“, rekla je Domljan.  Docent Šumarskog fakulteta Zoran Vlaović predstavljajući priručnik istaknuo je kako je knjiga podijeljena u tri glavna dijela, na tri stotine stranica sadrži više od 80 skica, 64 slike, 16 tablica i dva grafikona te citira više od 135 referentnih naslova domaće i strane literature. Vlaović kaže da više od stotinu proizvoda opisuje kao moguća rješenja.

Pročitajte još:

Edukacija

NEM Dubrovnik, iduće godine slavi svoje jubilarno deseto izdanje!

Marketing i prodaja

Ako ste mislili da su najbolje cijene i najbolja vrijednost ono što klijente najviše privlači, pogriješili ste – to je na dnu liste prioriteta.

Izdvojeno

Dok su drugi inertni… ove kompanije rastu, izlazeći iz krize zdravije i bogatije nego kad je počeo pad.

Edukacija

ZŠEM Poslovna akademija. 15.11.2017. godine organizira seminar ''Kako graditi strategiju kompanije“ pod vodstvom dr.sc. Dine Ivana Dogana.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.