Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Organizacija i planiranje

Kad imamo cilj, onda jasno možemo sagledati što je sporedno u našem životu ili poslovnim aktivnostima. Dakle, kad imamo cilj, onda znamo što nam je zaista važno… Sretne dobitnice kotizacije su Martina Pisačič iz Novog Marofa i Marijana Ivanić Vuga iz Nove Rese.

Kad imamo cilj, onda jasno možemo sagledati što je sporedno u našem životu ili poslovnim aktivnostima. Dakle, kad imamo cilj, onda znamo što nam je zaista važno... Sretne dobitnice kotizacije su Martina Pisačič iz Novog Marofa i Marijana Ivanić Vuga iz Nove Rese.

Kad definiramo ciljeve, prema njima usmjeravamo naše aktivnosti jer točno znamo što želimo postići, znamo za što se trebamo više potruditi i koji izazovi će uslijediti na tom putu. Također, ako nam je poznat cilj prema kojem idemo, znat ćemo koja znanja i vještine trebamo razvijati kako bismo stigli do svog odredišta. Ako malo pogledamo statistike, uočit ćemo da zaista mali broj ljudi ima definirane ciljeve (oko 10%), a još manji postotak zapisuje svoje ciljeve što je ključno za uspjeh.

Poslovne ciljeve moraju postaviti svi, ne samo menadžeri ili vlasnici tvrtki…  Bez obzira koji posao radite, važno je da definirate cilj koji želite ostvariti, odnosno rezultat koji želite postići svojim radom. Obzirom da svi obično imamo više kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, važno je da odredimo važnost svakog cilja. Definiranje cilja je praktično jer nam omogućava da putem do ostvarenja izgradimo samopouzdanje jer ostvarujemo male korake do uspjeha pa nam to daje vrlo jasnu povratnu informaciju o našim sposobnostima. Sigurno se sjećate prvog koraka kojeg ste napravili prema nekom važnom cilju u prošlosti ili nekog velikog zadatka kojeg ste obavili na putu do ostvarenja svog cilja.

Kad imamo cilj, onda jasno možemo sagledati što je sporedno u našem životu ili poslovnim aktivnostima. Dakle, kad imamo cilj, onda znamo što nam je zaista važno…

U tvrtkama, mnogi poslovi su jako važni i ne možemo ih odbacivati jer se ne uklapaju u našu privatnu sliku cilja. U slučaju da ne obavimo neki posao, on možda može biti naknadno obavljen, no ponekad može dovesti do posljedica koje nadilaze našu organizacijsku razinu i dovesti do brojnih problema. Upravo zbog toga je važna dobra organizacija i postavljanje pojedinačnih ciljeva svakog zaposlenika, postavljanje ciljeva u svim odjelima, kao i cijeloj tvrtki.

Vezano za navedenu temu, Filaks daruje 2 kotizacije za radionicu 7 pitanja i odgovora o radnoj učinkovitosti za poslovne tajnice i administrativne djelatnike koja će se održati u petak, 14. ožujka:

http://www.filaks.hr/index.php/konferencije/326-ucinkovitost

BUDITE BRZI I OSVOJITE KOTIZACIJU

Poklanjamo vam 2×1 kotizaciju za radionicu 7 pitanja i odgovora o radnoj učinkovitosti za poslovne tajnice i administrativne djelatnike.

Ukoliko želite osvojiti nagradu, igrajte se s nama. Pošaljite nam mail na adresu: [email protected] s naslovom FILAKS te navedite podatke: ime i prezime, svoju punu adresu i broj telefona.

Imena najbržih objavljujemo u četvrtak, 13. ožujka.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.