Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ostojić: Istraga će utvrditi odgovornost [VIDEO]

“Dobio sam izvješće svih zdravstvenih ustanova, a slučaj je u kriminalističkoj obradi pa ga ne želim komentirati dok ne dobijem pravorijek te obrade”, poručio je ministar zdravlja.

"Dobio sam izvješće svih zdravstvenih ustanova, a slučaj je u kriminalističkoj obradi pa ga ne želim komentirati dok ne dobijem pravorijek te obrade", poručio je ministar zdravlja.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić nije želio komentirati nedavni slučaj gušenja kamenčićima 18-mjesečne djevojčice iz Zagreba, rekavši samo kako je zatražio izvješće svih zdravstvenih ustanova kojima su se za pomoć obratili djetetovi roditelji, a svoje će mišljenje, kazao je, iznijeti kada dobije “pravorijek kriminalističke obrade”.

“Dobio sam izvješće svih zdravstvenih ustanova u kojima je precizno i taksativno navedeno kada je obitelj došla u pojedine zdravstvene ustanove i koje su mjere primjenjivane, a slučaj je u kriminalističkoj obradi pa ga ne želim komentirati dok ne dobijem pravorijek te obrade”, poručio je ministar zdravlja.

[infopunkt 4326 1]

Obitelji nastradalog djeteta izrazio je sućut, a svoje će mišljenje, kazao je, dati nakon kriminalističke obrade.

Otac stradalog djeteta, kako pišu mediji, pokušao je u petak, nakon što je djevojčica progutala ili udahnula kamenčiće sam ih izvaditi, a kako mu to nije polazilo za rukom otišao je u središte Hitne pomoći u Heinzelovoj, gdje su mu navodno rekli kako djetetu nije ništa te su mu preporučili da se javi na Rebro.

Najprije su mu, ispričao je novinarima, odbili dati sanitetski prijevoz, a kada ga je konačno dobio, vozilo ga je s djetetom umjesto na Rebro odvezlo u KB Merkur, odakle su ga dalje poslali na Rebro. Na Rebru ih je dočekalo sedam liječnika, ali dijete nisu uspjeli spasiti.

[infopunkt 4326 2]

HINA

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić najavio je u utorak da će Vlada na ovotjednoj sjednici donijeti odluku o...

Novosti

Uoči Nove godine brojka prijavljenih nezaposlenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje zaustavljena je na 317.289 osoba. Ta će brojka vjerojatno još rasti tamo sve do...

Novosti

Kako bi zadržali mlade obitelji na selu, u općini Kalinovac s 1600 stanovnika, na rubu Koprivničko-križevačke županije, još prije nekoliko godina uveli su poticajne...

Novosti

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.