Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Otvoren twinning projekt – Zajednička organizacija poljoprivrednog tržišta

Jačanje institucionalnih i operativnih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kako bi se osigurala provedba Zajedničke organizacije tržišta EU-a (CMO) za nekoliko poljoprivrednih proizvoda kada Hrvatska postane članica EU-a, cilj je twinning light projekt “Potpora provedbi zajedničke organizacije poljoprivrednog tržišta” čiji je početak provedbe obilježen na današnjoj prigodnoj svečanosti u Agenciji.

Jačanje institucionalnih i operativnih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kako bi se osigurala provedba Zajedničke organizacije tržišta EU-a (CMO) za nekoliko poljoprivrednih proizvoda kada Hrvatska postane članica EU-a, cilj je twinning light projekt "Potpora provedbi zajedničke organizacije poljoprivrednog tržišta" čiji je početak provedbe obilježen na današnjoj prigodnoj svečanosti u Agenciji.

Svrha tog twinning projekta je priprema Agencije za plaćanja za administriranje EU mjera unutarnjeg tržišta u sektorima: šećer, mlijeko i mliječni proizvodi izvan kvota za mlijeko, goveđe meso, voće i povrće, kao i izvozne naknade za prerađene poljoprivredne proizvode poznate kao proizvodi koji ne pripadaju dodatku I, rečeno je na predstavljanju.

“Dobar napredak u području CMO-a”

– Nakon pristupanja Europskoj uniji Hrvatska će morati imati uspostavljen potpuno operativan sustav za implementaciju CMO-a – istaknuo je Emmanuel Le Clerc iz Delegacije Europske unije u Hrvatskoj.

Podsjetio je da je Europska komisija prije tri tjedna objavila godišnje izvješće o napretku Hrvatske u procesu pristupanja u kojem je izvijestila o dobrom napretku na području CMO-a. Hrvatska je usvojila zakon o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda i akcijski plan harmonizacije s CMO-om, dodao je.

U tom pogledu, kako je istaknuto, provedba twinning programa pridonijet će prihvaćanju potrebnih zakonodavnih mjera u Hrvatskoj i pomoći u uspostavi primjerene administrativne strukture vezano uz EU zahtjeve.

Financiranje u sklopu IPA-e

Projekt se financira u sklopu programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2008., ukupna vrijednost projekta je 230 tisuća eura, od čega je IPA komponenta 207 tisuća eura, a nacionalno sufinanciranje 23 tisuće eura.

Projekt će trajati šest mjeseci, korisnik projekta je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a partner francuska agencija FranceAgriMer, uz suradnju sa stručnjacima iz Mađarske, Poljske i Njemačke.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.