Ovo je trgovački centar na koji ne utječe gospodarska kriza

Ovo je trgovački centar na koji ne utječe gospodarska kriza

Dok kupovna moć građana stalno pada, a sektor trgovine iz mjeseca u mjesec bilježi sve lošije poslovne rezultate, prvi hrvatski internetski trgovački centar iMall može se pohvaliti samo pozitivnim brojkama. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je direktor virtualnog trgovačkog centra Damir Jelavić, nakon više od godinu dana rada na programskoj platformi, pustio u rad sa svojim timom od pet ljudi, javlja Večernji list.

Online-kupaca je mnogo, a najveći je razlog cijene niže i do trideset posto. “Brojem trgovina, a trenutačno ih je 106, možemo se pohvaliti da smo, ukupno gledano, peti trgovački centar u Hrvatskoj ako se uspoređujemo i sa “zidanima”, s tendencijom rasta. Naše trgovine ne plaćaju skupu najamninu, nemaju trošak zaposlenih, režija pa su moguće i niže cijene”, kazao je Jelavić.

U ponudi internetskog trgovačkog centra danas je 36.500 proizvoda, najviše iz područja elektronike i kućanskih aparata koji se i najviše prodaju. Iako je jedan od najmlađih trgovačkih centara na našim prostorima, a prvi od virtualnih, mjesečno se u njemu proda robe u vrijednosti 200.000 kuna.

“iMall je preslikao model trgovačkog centra u online-okruženje. “Prošetati” šoping-centrom i obaviti kupnju ugodnije je ako to činite iz naslonjača štedeći energiju, vrijeme i novac”, rekao je Jelavić i dodao kako je područje sigurnosti podataka dovedeno do savršenstva. Tvrdi da je veća šansa ostati bez novčanika u stvarnom trgovačkom centru.

Svaki trgovac, obrtnik, obiteljsko gospodarstvo, kućna radinost koji imaju zanimljiv proizvod i žele prodavati online, mogu naći svoje mjesto na iMallu, objašnjava Jelavić.
“iMall je jedinstven projekt zato što trgovac može potpuno besplatno i za manje od 1 minute otvoriti svoju web-trgovinu. S obzirom na to da sama izrada web-trgovine prosječno košta 20.000 kn, ovo je jedinstvena prilika da se trgovci iskušaju na online-tržištu bez tog startnog ulaganja”, ističe prednosti ovakvog poslovanja.

Podijeli

Odgovori

Top