Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Pet stvari koje web-stranica male kompanije mora sadržavati!

Znate li da vizualno neatraktivna web-stranica može otjerati potencijalnoga kupca u sekundi? Ako je vaša ciljana skupina prisutna na internetu (a vjerojatno jest), morate biti svjesni te činjenice. Sve više potencijalnih kupaca proizvod prvo traži na Googleu, a tek onda odolazi na prodajno mjesto tvrtke. Konkurencija vas tada može poraziti na osnovi izgleda i dojma koji ostavlja web-stranica – čak i ako ste kvalitetniji ili povoljniji.

Znate li da vizualno neatraktivna web-stranica može otjerati potencijalnoga kupca u sekundi? Ako je vaša ciljana skupina prisutna na internetu (a vjerojatno jest), morate biti svjesni te činjenice. Sve više potencijalnih kupaca proizvod prvo traži na Googleu, a tek onda odolazi na prodajno mjesto tvrtke. Konkurencija vas tada može poraziti na osnovi izgleda i dojma koji ostavlja web-stranica - čak i ako ste kvalitetniji ili povoljniji.

1. Jasno istaknuti tko ste

Onaj tko naleti na vašu stranicu neće raditi istraživački rad kako bi shvatio što radite. Imena i proizvodi ili usluge moraju biti jasno istaknuti, ono što će kupac najlakše pronaći.

U prijevodu, to znači potencijalnom kupcu reći – ovo je točno to što tražite! Posjetitelj u prve dvije do tri sekunde odlučuje hoće li ostati na stranici, ili ide dalje.

2. Jednostavna, lako pamtljiva web-adresa

Nemojte komplicirati! Domena je poput brenda. Omogućite korisniku dolazak na stranicu jednostavnim unošenjem kratke fraze u tražilicu. Također, nije poželjno da vaš mail glasi [email protected]. Jednostavan mail od velike je važnosti. SEO stručnjaci savjetuju izbjegavanje crtica i brojeva, a također preporučuju domenu .org.

3. Jednostavno pretraživanje stranice

Podstranice (prodaja, proizvodi, kontakt…) moraju biti jasno istaknuti i „na klik“ jedna od druge.

Stručnjaci preporučuju padajuće popise. To omogućava korisniku uvid u sadržaj svake podstranice prije samog otvaranja, te brže ostvarenje cilja, odnosno pronalazak željene informacije.

4. Mjesto za kontakt

Nema svatko strpljenja klikati po vašoj stranici kako bi pronašao kontakt-informacije. Nemojte dopustiti da vam konkurencija otme klijenta zbog takve gluposti.

Najbolje mjesto na stranici za postavljanje informacija o kontaktima jest u gornjem lijevom ili desnom kutu početne stranice.

Kontakt-informacije istaknute na početnoj stranici moraju sadržavati telefon, e-mail i kontakt-obrazac. Odmoći vam sigurno neće i dodavanje adrese te linka koji otvara vašu lokaciju na Google Maps.

5. Osnove SEO optimizacije

Stranica vam neće biti jako oružje, ako ju nitko ne može naći. SEO osnove omogućit će veću dostupnost na tražilicama. Kako biste to postigli, ne morate zaposliti SEO stručnjake, dovoljno je provjeriti jeli stranica ispravno kodirana.

Ovih deset stranica pomoći će vam pri optimizaciji

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

U sklopu našeg projekta She4She, u suradnji s Međunarodnom mrežom poslovnih žena i  Essenta – Agencijom za web i marketing, imate priliku saznati kako...

Izdvojeno

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha.

Izdvojeno

Prošla je godina za mnoge poduzetnice i poduzetnike bila poprilično izazovna. Suočili smo se s poreznim i inim izmjenama koje su mnogim poduzetnicama otežale...

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.