Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Početak radova na strateškom infrastrukturnom projektu u Metkoviću

Projekt je od povijesnog značaja za stanovništvo Metkovića jer će zahvaljujući njemu svako kućanstvo imati pristup kanalizacijskoj mreži te značajno poboljšanu vodoopskrbu što dosad nije bio slučaj.

Službeno su započeli radovi na infrastrukturnom projektu “Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže”, ukupne vrijednosti 358.929.889,00 kuna i planiranog trajanja od 36 mjeseci. Projekt se provodi se uz financijsku podršku Europske unije, odnosno sredstvima Kohezijskog fonda kroz operativni program Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. kojima je financirano 70,68 posto projekta, dok Republika Hrvatska snosi 11,73 posto troškova, a Metković d.o.o. i Grad Metković 5,86 posto. 

Poduzeće CER d.o.o koji je bio konzultant kompaniji COMSA S.A. za pripremu i analizu natječajne dokumentacije te je pripremio i najbolju ponudu koja je rezultirala dobivanjem natječaja, potpisao je Ugovor o suradnji s COMSOM.

CER d.o.o. aktivno sudjeluje i u samoj realizaciji ovoga značajnog projekta, koji je trenutno jedan od najvećih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Radovi su započeli u svibnju, te su u ovome trenutku u punom jeku. Krenulo je na poziciji Splitske ulice na novoj prilaznoj traci prometnice. Odmah nakon toga polaže se cjevovod, te se vrše pripreme za geomehaničke radove zaštite jama crpnih stanica.
Projekt će u cijelosti obuhvatiti rekonstrukciju, sanaciju i dogradnju sustava odvodnje aglomeracije Metković, što uključuje 43.919 metara gravitacijskih fekalnih kolektora, rekonstrukciju sustava vodoopskrbe unutar grada Metkovića te projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 18.400 ES, III stupnja pročišćavanja te postrojenja za solarno sušenje mulja.
Do kraja projekta predviđa se:

  • 1745 novih priprema za kućne priključke, te 2326 prespajanja postojećih priključaka na odvodnu mrežu
  • Prespajanje 1340 kućnih priključaka za vodoopskrbu
  • Projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Metković i postrojenja za solarno sušenje mulja

Radovi se istovremenu odvijaju na više udaljenih i razdvojenih lokacija pa je uz odabranog izvođača radova angažirano i mnogo različitih podizvoditelja.

Projekt je od povijesnog značaja za stanovništvo Metkovića jer će zahvaljujući njemu svako kućanstvo imati pristup kanalizacijskoj mreži te značajno poboljšanu vodoopskrbu što dosad nije bio slučaj. Projektom je obuhvaćena i prva faza zaštite rijeke Neretve što mu pridaje dodatnu važnost.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.