Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Pomutnja na burzi zbog Sanaderove ostavke – Crobex u minusu 6,75 posto

Današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi obilježava nagli pad vrijednosti dioničkog indeksa Crobexa započet oko 13,20 sati nakon najave medija da će premijer Ivo Sanader podnijeti ostavku. Crobex je oko 14,30 sati, nakon što je Sanader i službeno objavio povlačenje iz političkog života, bio u minusu od 6,75 posto, da bi oko 15 sati pad Crobexa bio nešto manji – oko 5,5 posto.

Današnje trgovanje na Zagrebačkoj burzi obilježava nagli pad vrijednosti dioničkog indeksa Crobexa započet oko 13,20 sati nakon najave medija da će premijer Ivo Sanader podnijeti ostavku. Crobex je oko 14,30 sati, nakon što je Sanader i službeno objavio povlačenje iz političkog života, bio u minusu od 6,75 posto, da bi oko 15 sati pad Crobexa bio nešto manji - oko 5,5 posto.

Vrijednost Crobexa bila je u minusu od početka današnjeg trgovanja, koji se kretao između jedan i 2,5 posto. No, oko 13,20 sati započinje nagli pad vrijednosti Crobexa, koji je u nešto više od pola sata s jučerašnje razine od 1.896,36 bodova pao ispod razine 1.800 bodova.

Pad je mogao biti i veći

Glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum pritom je istaknuo da bi pad bio i viši da zbog smanjenje cijena za više od 10 posto u privremenoj blokadi nije bio velik broj dionica.

Dodao je i da je, usprkos visokom padu cijena, trgovanje vrlo intenzivno te je do 15 sati već premašen promet od 50 milijuna kuna.

[infopunkt 735 2]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da će se oko slučaja SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel očitovati tek kada protiv...

Novosti

Iz HDZ-a su reagirali na zavrzlamu oko ukidanje mjere za zapošljavanje mladih.

Novosti

HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković komentirao je slučaj Šegon te je zaključio da ministar financija Slavko Linić treba dati ostavku na svoju funkciju.

Novosti

''Pajčić je imao 2,7 primila alkohola i prema vlastitoj izjavi sam je pao na pod. Pitajte gospodina, uostalom, u bolnici jel to istina ili...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.