Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Popijač – moramo se opredijeliti želimo li razvoj ili ga ne želimo

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas u Opatiji da se “ova nacija konačno mora opredijeliti želi li razvoj ili ne”. Kad je riječ o mnogim projektima Hrvati kažu da nam sve treba, ali kad se krene u realizaciju, onda smo u stanju sve srušiti….

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas u Opatiji da se "ova nacija konačno mora opredijeliti želi li razvoj ili ne". Kad je riječ o mnogim projektima Hrvati kažu da nam sve treba, ali kad se krene u realizaciju, onda smo u stanju sve srušiti….

Popijač je govorio na 18. savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista “Ekonomska politika Hrvatske u 2011. godini”.

Kao primjer je istaknuo interes za privatnim ulaganjima u turizam gdje investitori više ne grade samo hotele nego višefunkcionalne sadržaje, uključujući i golf terene. Tu se, kaže, pojavljuje problem jer se interesu za izgradnjom jednog golf terena usprotive 33 udruge.

Rockwool – hrvatski „biser” broj 1

Projekt Rockwool ocijenio je kao najsramotniji hrvatski primjer. Otvorena je poduzetnička zona, privučeni ulagači, a onda se sve napravilo da im se onemogući rad, kazao je dodajući kako je Vlada prošli tjedan donijela odluku o financiranju izgradnje 300 metara pristupne ceste kako bi tvornica mogla dobiti uporabnu dozvolu.

Popijač je predstavio katalog 30 investicijskih projekata, a obuhvaća projekte iz područja energetike, turizma, vodnog gospodarstva i prometne infrastrukture.

Govoreći o brodogradnji, Popijač je naveo kako su procijenjeni akumulirani gubici brodogradilišta danas 10 milijardi kuna.

„Tko je najbolji za brodogradilišta je neumjesna tema”

Vlada je dogovorila s Europskom komisijom da se krene u privatizaciju brodogradilišta nakon što nisu bili prihvaćeni programi preustroja koje su izradila sama brodogradilišta, kazao je i ocijenio da su rasprave o tome jesu li zainteresirani mogući kupci i najbolji, možda neumjesne, s obzirom na stanje svjetske brodogradnje.

Izrazio je uvjerenje da će planovi preustroja brodogradilišta predani Europskoj komisiji biti prihvaćeni.

Ako se prihvate programi preustroja poglavlje 8. u dijelu brodogradnje se može zatvoriti, a ostaje još pitanje Željezare Split i HRT-a, a Vlada je jučer Saboru poslala prijedlog zakona o HRT-u usklađen s mjerilima, rekao je.

Odgovarajući nakon istupa na savjetovanju na novinarska pitanja što će biti ako se ne usvoje programi preustroja brodogradilišta, Popijač je kazao da o tome ne može kalkulirati.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.