Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Predstavljena knjiga Evolucija konkurentske prednosti

Pitate se kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju čak i u uvjetima kada to izgleda gotovo nemoguće? U tome vam može pomoći knjiga “Evolucija konkurentske prednosti: U potrazi za uspjehom u hiperkonkurentskim uvjetima” autorice dr. sc. Maje Daraboš koja je premijerno predstavljena u društvu prof.dr.sc. Lajoša Žagera, dekana Ekonomskog fakultetu u Zagrebu.

Nastala kao rezultat višegodišnjega rada i istraživanja u području konkurentske dinamike i strateškoga pozicioniranja poduzeća, ova knjiga ukazuje na potrebe mijenjanja ponajprije razmišljanja, ali i svijesti menadžera o načinima postavljanja uspješnih strategija te daje prijedloge strateškog pozicioniranja koji vode ka povećanju poslovne uspješnosti poduzeća u današnjim uvjetima.

„Vjerujem da će ova će knjiga koristiti studentima MBA programa, ali i menadžerima i poduzetnicima koji su svjesni da se uspješne strategije danas predstavljaju kroz dinamičke serije poteza i protupoteza i da je konstantna interakcija te nadvladavanje konkurenata jedini put do uspjeha.“ – izjavio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi dajući svoju preporuku i mišljenje o knjizi.

Osim što je prva knjiga u Hrvatskoj koja istražuje područje dinamičnosti strategije, specifična je i po tome što je jedna od rijetkih koja povezuje znanost s realnim sektorom. Autorica je napravila relevantnu analizu i usporedbu modela pozicioniranja na tržištu, stavljajući naglasak na ključne elemente formiranja uspješne strategije u turbulentnom okruženju. Ova knjiga mijenja pogled i razmišljanje dosadašnjih svjetski priznatih teorija o postizanju konkurentske prednosti u stabilnim industrijama. Govori o tome kako izgraditi uspješnu tržišnu poziciju u uvjetima i kada to izgleda gotovo nemoguće.

 

Pročitajte još:

Edukacija

NEM Dubrovnik, iduće godine slavi svoje jubilarno deseto izdanje!

Marketing i prodaja

Ako ste mislili da su najbolje cijene i najbolja vrijednost ono što klijente najviše privlači, pogriješili ste – to je na dnu liste prioriteta.

Izdvojeno

Dok su drugi inertni… ove kompanije rastu, izlazeći iz krize zdravije i bogatije nego kad je počeo pad.

Edukacija

ZŠEM Poslovna akademija. 15.11.2017. godine organizira seminar ''Kako graditi strategiju kompanije“ pod vodstvom dr.sc. Dine Ivana Dogana.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.