Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Projekt “Pokreni se” poziva na zdraviji život

Pokreni se Zagreb 3

Čak 65% odraslih osoba u Hrvatskoj ne vježba. Pula, Dubrovnik, Zadar, Vukovar i Zagreb ovog će ljeta biti veliko vježbalište na koje su svi pozvani. Sportsko – edukativni projekt Pokreni se u trećoj nas sezoni poziva na promjenu navika, na zdraviji život koji je nadohvat ruke! Poslovnjaci, pozvani ste!

 Projekt koji je posljednje dvije godine promovirao kretanje, vježbanje i zdraviji život ove je godine značajniji nego ikad. Iako se ulažu veliki napori da se crne statistike promjene, porazni su podaci da 65% odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59%). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92% djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

“Ovim projektom apeliramo na sve dobne skupine da se uključe u program vježbanja koji mogu provoditi samostalno, a mi ćemo im pokazati kako. Želimo javnosti prikazati načine da svakodnevno vode brigu o svom zdravlju na jednostavan način, vježbama u prirodi i s vlastitim opterećenjem!” – izjavio je prof.dr.sc. Damir Knjaz, dekan KIF-a.

U pet idućih mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će rješenja, vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Zajednička vježbanja održat će se u pet hrvatskih gradova. Početak petomjesečne turneje Hrvatskom je u subotu, 23. svibnja na pulskom Narodnom trgu (Tržnica), a zajednički kružni treninzi održat će se i u Dubrovniku, Zadru, Vukovaru te Zagrebu.

“Treća sezona projekta građanima će predstaviti najnovija saznanja koja im mogu promijeniti život na bolje. Tim stručnjaka okupljenih u ovom projektu nudi najbolja rješenja i to besplatno svima koji žele kvalitetniji i zdraviji život. Zahvaljujući gradovima domaćinima imat ćemo priliku vježbati na atraktivnim lokacijama uz more ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Pozivamo sve da se već sad prijave na vježbanje, da šalju svoja pitanja, naš je tim na raspolaganju!” – izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su neophodni i kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazin Men’s Health očekuju vježbače, dok će Lenovo sretnom vježbaču pokloniti pametni telefon.

Prijavite se za vježbanje u Puli, Dubrovniku, Zadru, Vukovaru i Zagrebu putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr ili pak putem Facebook grupe Pokreni se.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.