Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Projekt „Stepenica više u poljoprivredi“

pixabay.com

Poljoprivredna škola Zagreb zajedno sa nositeljicom projekta Srednjom školom „Arboretum Opeka“  od 30. studenog 2015. godine provodi projekt „Stepenica više u poljoprivredi“. Projekt  se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013 , prema shemi za dodjelu bespovratnih sredstava – Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II.  Predviđeno trajanje projekta je do 29. studenoga 2016. godine.

Cilj projekta je razvoj i provedba novih programa obrazovanja odraslih: gospodarstvenik/ica u agroturizmu i proizvođač/ic i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja. Novi programi bit će temeljeni na znanjima, vještinama i ishodima učenja usklađenim sa zahtjevima Europske unije i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Dosadašnjim radom stručnog tima, napravljena je analiza tržišta,  koja je bila nužan preduvjet za izradu kvalitetnih standarda zanimanja (SZ) i standarda kvalifikacija (SK). Prema njima su napravljeni novi programi za osposobljavanje odraslih. Analizom tržišta došlo se do zaključka da je proizvodnja/prerada LJAB izuzetno perspektivna te trenutna ponuda često ne može pratiti rastuću potražnju. Samu tehnologiju proizvodnje do sada su proizvođači najčešće učili eksperimentiranjem i znanjem prikupljenim iz različitih izvora. Organizirana edukacija pružit će sveobuhvatnu edukaciju na jednom mjestu.

Potražnja za agroturizmnom izrazito je velika te obuhvaća skupine različite dobi, prof. orijentacije i kupovne moći. Ono zbog čega se najviše putuje u ruralna područja ponajprije je interes za upoznavanjem ruralnog stila života i tradicije, potreba za provođenjem slobodnog vremena u mirnijem i prirodnom okruženju.

Zagrebačka županija ima perspektivu za razvoj agroturizma i dobrih poljoprivrednih površina za proizvodnju LJAB, a edukaciju će zainteresirani moći besplatno polaziti u Poljoprivrednoj školi Zagreb.

Na temelju analize tržišta od veljače do svibnja ove godine, stručni tim je izradio  dva SZ, SK i dva programa osposobljavanja odraslih za gospodarstvenik/ica u agroturizmu i proizvođač/ic i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja.

U sklopu priprema nastavnici obiju škola prošli su edukaciju u u području e-učenja, proizvodnje i prerade LJAB i agroturizma.

Obrazovanje odraslih započet će krajem kolovoza ove godine.

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Komentari

O tome što nas čeka u narednom financijskom razdoblju i što će se sve moći financirati iz EU fondova saznali smo od našeg sugovornika...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.