Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pusić: Problem ćemo riješiti, negativnih posljedica neće biti [VIDEO]

Ministri – Ostojić, Mrak Taritaš i Lorencin također su komentirali to što na sjednici Vlade nije bio najavljivani Zakon o uhidbenom nalogu.

Ministri - Ostojić, Mrak Taritaš i Lorencin također su komentirali to što na sjednici Vlade nije bio najavljivani Zakon o uhidbenom nalogu.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako će problem vezan uz primjenu europskog uhidbenog naloga, poznat kao “lex Perković”, biti riješen na vrijeme, te je vrlo optimistična u tom pogledu tvrdeći kako za Hrvatsku neće biti negativnih posljedica.

Europska komisija od Hrvatske traži da ukine ograničenje primjene europskog uhidbenog naloga, a u suprotnom je najavila mogućnost uvođenja sankcija protiv Hrvatske.

Vlada je u pismu Europskoj komisiji najavila da će se taj zakon naći na njezinom dnevnom redu na današnjoj sjednici, no kako se to nije dogodilo novinare je zanimalo koji su razlozi i kada će zakon biti na Vladi.

“Bit će na vrijeme i s voljom. Rješavamo problem na razuman način, ja sam vrlo optimistična. Problem ćemo riješiti i temeljem toga za Hrvatsku neće biti nikakvih negativnih posljedica”, rekla je Pusić novinarima nakon Vladine sjednice.

“Po onome kako stvari sada stoje, sve ide u tom pogledu u razumnom i dobrom pravcu. I kada bude definitivno, naravno, moći ćemo vas o tome obavijestiti. To je sve što imam za sada o tome reći”, dodala je ministrica Pusić.

Upitana znači li njezin optimizam da je “pridobila premijera Zorana Milanovića na svoju stranu” ponovila je – “To je sve što sam imala o tome reći”.

[infopunkt 7194 1]

Ministar Rajko Ostojić je pak nakon sjednice Vlade rekao kako neće biti najavljenog priopćenja o “Lex Perkoviću”, jer se o tom nije ni raspravljalo.

[infopunkt 7194 2]

O tom kada će sporni zakon biti na dnevnom redu ministrica Anka Mrak Taritaš kaže: “Bit će spreman na dnevnom redu, konzultacije su, ide sve svojim tijekom”.

[infopunkt 7194 3]

Ministar turizma Darko Lorencin na novinarsko pitanje o Zakonu o uhidbenom nalogu kaže kako su sve o tom rekli premijer i ministrica vanjskih poslova.

[infopunkt 7194 4]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.