Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Pusić: Problem ćemo riješiti, negativnih posljedica neće biti [VIDEO]

Ministri – Ostojić, Mrak Taritaš i Lorencin također su komentirali to što na sjednici Vlade nije bio najavljivani Zakon o uhidbenom nalogu.

Ministri - Ostojić, Mrak Taritaš i Lorencin također su komentirali to što na sjednici Vlade nije bio najavljivani Zakon o uhidbenom nalogu.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako će problem vezan uz primjenu europskog uhidbenog naloga, poznat kao “lex Perković”, biti riješen na vrijeme, te je vrlo optimistična u tom pogledu tvrdeći kako za Hrvatsku neće biti negativnih posljedica.

Europska komisija od Hrvatske traži da ukine ograničenje primjene europskog uhidbenog naloga, a u suprotnom je najavila mogućnost uvođenja sankcija protiv Hrvatske.

Vlada je u pismu Europskoj komisiji najavila da će se taj zakon naći na njezinom dnevnom redu na današnjoj sjednici, no kako se to nije dogodilo novinare je zanimalo koji su razlozi i kada će zakon biti na Vladi.

“Bit će na vrijeme i s voljom. Rješavamo problem na razuman način, ja sam vrlo optimistična. Problem ćemo riješiti i temeljem toga za Hrvatsku neće biti nikakvih negativnih posljedica”, rekla je Pusić novinarima nakon Vladine sjednice.

“Po onome kako stvari sada stoje, sve ide u tom pogledu u razumnom i dobrom pravcu. I kada bude definitivno, naravno, moći ćemo vas o tome obavijestiti. To je sve što imam za sada o tome reći”, dodala je ministrica Pusić.

Upitana znači li njezin optimizam da je “pridobila premijera Zorana Milanovića na svoju stranu” ponovila je – “To je sve što sam imala o tome reći”.

[infopunkt 7194 1]

Ministar Rajko Ostojić je pak nakon sjednice Vlade rekao kako neće biti najavljenog priopćenja o “Lex Perkoviću”, jer se o tom nije ni raspravljalo.

[infopunkt 7194 2]

O tom kada će sporni zakon biti na dnevnom redu ministrica Anka Mrak Taritaš kaže: “Bit će spreman na dnevnom redu, konzultacije su, ide sve svojim tijekom”.

[infopunkt 7194 3]

Ministar turizma Darko Lorencin na novinarsko pitanje o Zakonu o uhidbenom nalogu kaže kako su sve o tom rekli premijer i ministrica vanjskih poslova.

[infopunkt 7194 4]


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.