Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Radnici Diokija: Hrvatska Vlado, narod vam je gladan! [VIDEO]

“Cijelo vrijeme dok ne primamo plaće čuvamo tuđu imovinu i gladujemo. Ne možemo čekati još tri-četiri mjeseca bez kune da prođe predstečajna nagodba”, rekao je organizator današnjeg prosvjeda Srđan Perković iz Sindikata naftnog gospodarstva

"Cijelo vrijeme dok ne primamo plaće čuvamo tuđu imovinu i gladujemo. Ne možemo čekati još tri-četiri mjeseca bez kune da prođe predstečajna nagodba", rekao je organizator današnjeg prosvjeda Srđan Perković iz Sindikata naftnog gospodarstva

“Hrvatska Vlado, narod vam je gladan”, poručili su na Markovom trgu radnici Diokija koji ponovno prosvjeduju.

Stotinjak radnika Diokija prosvjedovalo je jutros na Markovu trgu tražeći da ih primi netko iz Vlade i ponudi rješenje za isplatu njihovih potraživanja kako bi mogli osigurati golu egzistenciju jer već više od pola godine nisu primili plaće.

Pozdravljamo najavu Crodux plina o preuzimanju Diokija i Dina Petrokemije i obnovi proizvodnje, međutim radnici moraju preživjeti idućih nekoliko mjeseci, dok se ne završi predstečajni postupak i nađe rješenje za Dioki grupu, rekao je organizator današnjeg prosvjeda Srđan Perković iz Sindikata naftnog gospodarstva.

[infopunkt 6259 7]

Cijelo vrijeme dok ne primamo plaće čuvamo tuđu imovinu i gladujemo. Ne možemo čekati još tri-četiri mjeseca bez kune da prođe predstečajna nagodba, kaže Perković.

Tristotinjak radnika Diokija, koji su od početka godine na burzi rada, trebali bi u skladu sa sporazumom koji su potpisali dobiti sedam zaostalih plaća i polovicu otpremnina. Ostalih stotinjak radnika Diokija, kao i radnici Dina Petrokemije, potražuju sada već devet zaostalih plaća.

Budući da u Vladi nisu nikoga zatekli, prosvjednici su poručili kako žele da se o njihovim zahtjevima očituju iz Ministarstva gospodarstva ili Ministarstva financija te su se uskoro razišli.

Radnici izlaz vide u prodaji zemljišta za LNG terminal na Krku, koje bi kupio HEP, iz čega bi se isplatila njihova potraživanja. Problem je što se HEP i Hypo banka, koja ima hipoteku na to zemljište, ne mogu dogovoriti oko cijene, jer procjena Hypo banke govori o 47 milijuna eura, a procjena HEP-a o 22 milijuna eura.

Prosvjednike su podržali čelnici sindikalnih središnjica, Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Novosel je ustvrdio da su radnici Diokija gore tretirani od kućnih ljubimaca, jer vlasnici pasa i mačaka koji izgladnjuju svoje ljubimce mogu biti prekršajno i kazneno odgovorni, a vlasnici Diokija koji izgladnjuju svoje radnike ni za šta nisu odgovorni.

[infopunkt 6259 4]

Sever je pak poručio da radnici više nemaju što tražiti na ovakav način, jer je vlast neosjetljiva i nema volje pomoći, zato sindikati i radnici moraju organizirati puno veće prosvjede.

[infopunkt 6259 5]

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Kao menadžer ste svjesni da morate imati sretne i motivirane radnike da bi postigli najbolje rezultate.

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Ljudski resursi

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao u prvoj polovici godine, primjetan je osjetan pad potražnje za radnom...

Edukacija

U praksi se uvijek pokaže da kandidat koji se poklapa s vrijednostima i vizijom tvrtke iskače od drugih kandidata. Uspješni poduzetnici shvaćaju da su...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.