Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Radnici Diokija: Tražimo plaće i otpremnine pa idemo na burzu [VIDEO]

Ogorčeni radnici rekli su da će, ako se ni danas ništa ne riješi, nakon 1. srpnja napustiti pogone Diokija na Žitnjaku, što bi moglo predstavljati potencijalno veliku opasnost za to područje. Naime, u tamošnjim spremnicima i cijevima isparavaju se plinovi, a ta su isparavanja vrlo eksplozivna.

Ogorčeni radnici rekli su da će, ako se ni danas ništa ne riješi, nakon 1. srpnja napustiti pogone Diokija na Žitnjaku, što bi moglo predstavljati potencijalno veliku opasnost za to područje. Naime, u tamošnjim spremnicima i cijevima isparavaju se plinovi, a ta su isparavanja vrlo eksplozivna.

Stotinjak radnika Diokija prosvjeduje danas na prilazu Markovu trgu tražeći da Vlada nakon devet mjeseci napokon prekine njihovu agoniju.

Više ne tražimo pokretanje proizvodnje nego isplatu zaostalih plaća i otpremnina, pa da možemo ići na burzu rada, rekao je novinarima Bojan Kovačić iz Stožera za obranu Diokija.

Prosvjednici su se jutros okupili na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli pred Vladu i Hrvatski sabor, no u Radićevoj ulici dočekala ih je policija.

Radnici Diokija su nakon kraćeg naguravanja probili policijski kordon te prošli kroz Kamenita vrata, ali jači kordon policije dočekao ih je i zaustavio na prilazu Markovom trgu.

Priliko naguravanja s policijom uhićen je Ivan Pernar, jedan od vođa tzv. ‘Facebook’ prosvjeda prošle godine.

Predstavnici Stožera otišli su u Banske dvore gdje ih je primio, kako se neslužbeno doznaje, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić.

Ogorčeni radnici rekli su da će, ako se ni danas ništa ne riješi, nakon 1. srpnja napustiti pogone Diokija na Žitnjaku, što bi moglo predstavljati potencijalno veliku opasnost za to područje.

Naime, u tamošnjim spremnicima i cijevima isparavaju se plinovi, a ta su isparavanja vrlo eksplozivna.

Po ovoj vrućini bila bi dovoljna mala nepažnja da se dogodi katastrofa, zato ta postrojenja moraju neprestano biti pod nadzorom stručnog osoblja, kažu radnici.

„Zašto da dolazimo na posao kada mjesecima ne primamo plaće, niti je ikoga briga za nas? Neka se Vlada brine za pogone, a sanacija će ih stajati više od naših plaća“, poručio je Bojan Kovačić.

Dioki ne radi od rujna prošle godine, a radnicima nije isplaćeno pet zaostalih plaća, niti je riješen status Diokija, unatoč obećanjima raznih ministara, od Slavka Linića i Miranda Mrsića, do Radimira Čačića, da će brzo biti riješen njihov problem.

Dioki je propao dok je bi u većinskom vlasništvu Roberta Ježića, kojega radnici optužuju da je preko tvrtke kćeri Adria oil isisao novac iz dotad uspješne tvrtke

Dioki je sada u vlasništvu vjerovnika, od kojih su najveći Hypo i Zagrebačka banka.

[infopunkt 4721 2]

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Ekonomija

Jučer pristiglo Priopćenje  DZS donosi  rezultate  Ankete  o  radnoj  snazi  (ARS)  za tromjesečno razdoblje od srpnja do rujna 2015. Budući da je metodologija Ankete...

Komunikacija

Vlada Republike Hrvatske četvrtu godinu zaredom na društvenim mrežama provodi transparentnu i otvorenu komunikaciju s građanima, što je prepoznala i neovisna studija Twiplomacy koja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.