Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Radnici ponovno stali u obranu Petrokemije

Iz Stožera za obranu su najavili da će o razlozima ponovnog aktiviranja izvijestiti na tiskovnoj konferenciji sljedećeg tjedna. Može se pretpostaviti da aktiviranje Stožera ima veze s jučerašnjim prijedlogom Vlade o promjeni tri člana Uprave Petrokemije.

Iz Stožera za obranu su najavili da će o razlozima ponovnog aktiviranja izvijestiti na tiskovnoj konferenciji sljedećeg tjedna. Može se pretpostaviti da aktiviranje Stožera ima veze s jučerašnjim prijedlogom Vlade o promjeni tri člana Uprave Petrokemije.

Stožer za obranu kutinske tvornice umjetnih gnojiva Petrokemije sinoć je ponovno aktiviran nakon nekoliko godina, tu su odluku donijela tijela Samostalnog sindikata EKN-a Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije, a iz stožera su najavili da će o razlozima njegovog ponovnog aktiviranja izvijestiti na tiskovnoj konferenciji sljedećeg tjedna.

Željko Klaus, glasnogovornih Stožera, danas nije htio govoriti o razlozima njegovog ponovnog aktiviranja.

“Sve ćemo reći u utorak na tiskovnoj konferenciji, jer do toga utorka očekujemo još neke događaje i važne odluke za sudbinu Petrokemije”, rekao je Klaus.

Može se pretpostaviti da aktiviranje Stožera ima veze s jučerašnjim prijedlogom Vlade o promjeni tri člana Uprave Petrokemije.

Vlada je sa jučerašnje zatvorene sjednice predložila Nadzornom odboru Petrokemije, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, opoziv dosadašnjih članova Uprave Tomislava Seletkovića, Antonije Perošević-Galović i Nenada Marinovića te imenovanje Žarka Rijetkovića, Krešimira Kvaternika i Karla Došena novim članovima Uprave kutinske tvornice umjetnih gnojiva.

Prema neslužbenim informacijama, sadašnji predsjednik Uprave Josip Jagušt mogao bi biti smijenjen s te pozicije, i bio bi samo član Uprave. Stožer će se, kako se neslužbeno saznaje, zalagati da Jagušt, za kojeg smatraju da je uspješno posljednjih godina vodio tvrtku, ostane i dalje predsjednik Uprave.

Stožer za obranu Petrokemije ranijih je godina aktiviran u nekoliko za Petrokemiju prijelomnih trenutaka, kao što su bili pokušaji privatizacija tvrtke od 1999. do 2008. godine, problemi s opskrbom i cijenom plina 2002. i 2005. godine, najave o otpuštanjima radnika 2000. godine i slično. U obrani te tvornice u većinskom državnom vlasništvu Stožer je koristio sva raspoloživa sredstva, od pregovora i zahtjeva, do štrajkova i blokada.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Podravka je u Londonu s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) te tri komercijalne banke - Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International i...

Novosti

Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu.

Novosti

Izdvajanje pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, poznatije kao outsourcing, državi bi donijelo uštede i otvorilo tržište za nove poslovne aktivnosti realnog sektora,...

Novosti

Potporu za očuvanje radnih mjesta, mjeru poznatu kao 'neradni petak', u ovom trenutku prima 942 radnika, a ubuduće bi njome moglo biti obuhvaćeno više...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.