Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Raznolikost dobavljača – oblik društveno odgovornog poslovanja

U četvrtak, 18. veljače, od 8.30 do 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu održat će se skup o važnosti raznolikosti dobavljača s posebnim naglaskom na one iz ženskog poduzetništva.

Mreža poslovnih žena Women in Adria organizira skup za poduzetnice te voditelje nabava u korporacijama o važnosti raznolikosti dobavljača.

U Hrvatskoj žena ima više nego muškaraca, bolje su obrazovane i donose čak 85 % odluka o kupnji, no kao dobavljači su nedovoljno zastupljene.

O nužnosti promjena u nabavi te pozitivnim primjerima iz prakse govorit će:

  • Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria
  • Mirela Senica, predsjednica Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i voditeljica nabave u IBM-u

U raspravi o sudjelovanju hrvatskih poduzetnica u javnoj nabavi govorit će:

  • Diana Matijaš-Vengar, savjetnica za gospodarstvo u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj
  • Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore
  • Ivančica Franjković, zamjenica predstojnika Državnog ureda za javnu nabavu

Raznolikost dobavljača jedan je od oblika društveno odgovornog poslovanja čija se važnost u Europi tek prepoznaje dok je u tvrtkama Sjedinjenih Američkih Država uspješno integriran već 30 godina. Riječ je o proaktivnom načinu poslovanja koji potiče angažiranje dobavljača, tj. obrta i tvrtki u vlasništvu manjina, veterana i žena. Zahvaljujući tome lanac nabave reflektira demografsku sliku društva u kojem tvrtka djeluje.

Razvoj i održavanje raznolikosti dobavljača velikim tvrtkama povećava mogućnost da čuju nove ideje, primijene nove metode i dobiju pristup novim rješenjima za zadovoljenje potreba svojih kupaca. Takva suradnja im omogućava inovacije, kvalitetnije proizvode i vrhunsku uslugu tržištima na kojima posluju.

U Europskoj uniji trenutačno se razvijaju pravni okviri koji bi tvrtkama koje se brinu o raznolikosti dobavljača, pa tako surađuju i s poduzetnicama, omogućili prednost u javnoj nabavi.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.