Kako si osigurati financijski stabilnu mirovinu

U četvrtak, 10. rujna, u hotelu Westin u Zagrebu Zoran Balija će podučavati poduzetnice i poslovne žene o mogućnostima financijskog osiguranja za vrijeme nakon završetka radnog vijeka. Predavanje počinje u 9 sati.

Odlaskom u mirovinu mjesečni se prihod zaposlenika u Hrvatskoj smanjuje za otprilike 60 posto, a financijski stručnjaci procjenjuju da će ta razlika s godinama biti još veća. Tako mnoge danas zaposlene čeka mirovina u visini od samo 30 posto plaće. Naime, u većem se dijelu Europe smanjuje prirodni prirast stanovništva, medicina produljuje životni vijek, razvoj tehnologije smanjuje potrebu za ljudskim radom i produljuje se trajanje školovanje, pa ljudi kasnije počinju raditi. U Hrvatskoj mirovinski sustav dodatno ugrožavaju velika nezaposlenost i odlazak mladih na rad u inozemstvo.

Sve navedeno zaposlene u Hrvatskoj trebalo bi potaknuti da promisle o načinima kako najbolje sebe i svoju obitelj financijski osigurati za zlatno doba svojeg života. Zoran Balija, direktor financijskog savjetovanja u Progreso grupi, navodi da su neke od mogućnosti na tržištu kapitala osiguranje života, osiguranje života povezano s investicijskim fondovima, dobrovoljni mirovinski fond i rentna štednja.

O financijskoj stabilnosti pod stare dane posebno se trebaju brinuti poduzetnici, tj. vlasnici tvrtaka, obrtnici i slobodna zanimanja jer mnogi od njih nemaju prijavu na odgovarajuću plaću, ističe Balija koji će načine financijskog osiguranja za mirovinu pojasniti u sklopu Networking breakfasta, tradicionalnog okupljanja za poduzetnice i poslovne žene koje organizira Women in Adria.

Networking breakfast počinje u 9 i traje do 11 sati. Ulaznica je 200 kuna, a prijave se primaju putem internetske stranice Women in Adria.

Partneri skupa su PBZ, PBZ Invest, PBZ Card, Vipnet, Grawe i HTC.

Podijeli

Odgovori

Top