Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Kako si osigurati financijski stabilnu mirovinu

U četvrtak, 10. rujna, u hotelu Westin u Zagrebu Zoran Balija će podučavati poduzetnice i poslovne žene o mogućnostima financijskog osiguranja za vrijeme nakon završetka radnog vijeka. Predavanje počinje u 9 sati.

Odlaskom u mirovinu mjesečni se prihod zaposlenika u Hrvatskoj smanjuje za otprilike 60 posto, a financijski stručnjaci procjenjuju da će ta razlika s godinama biti još veća. Tako mnoge danas zaposlene čeka mirovina u visini od samo 30 posto plaće. Naime, u većem se dijelu Europe smanjuje prirodni prirast stanovništva, medicina produljuje životni vijek, razvoj tehnologije smanjuje potrebu za ljudskim radom i produljuje se trajanje školovanje, pa ljudi kasnije počinju raditi. U Hrvatskoj mirovinski sustav dodatno ugrožavaju velika nezaposlenost i odlazak mladih na rad u inozemstvo.

Sve navedeno zaposlene u Hrvatskoj trebalo bi potaknuti da promisle o načinima kako najbolje sebe i svoju obitelj financijski osigurati za zlatno doba svojeg života. Zoran Balija, direktor financijskog savjetovanja u Progreso grupi, navodi da su neke od mogućnosti na tržištu kapitala osiguranje života, osiguranje života povezano s investicijskim fondovima, dobrovoljni mirovinski fond i rentna štednja.

O financijskoj stabilnosti pod stare dane posebno se trebaju brinuti poduzetnici, tj. vlasnici tvrtaka, obrtnici i slobodna zanimanja jer mnogi od njih nemaju prijavu na odgovarajuću plaću, ističe Balija koji će načine financijskog osiguranja za mirovinu pojasniti u sklopu Networking breakfasta, tradicionalnog okupljanja za poduzetnice i poslovne žene koje organizira Women in Adria.

Networking breakfast počinje u 9 i traje do 11 sati. Ulaznica je 200 kuna, a prijave se primaju putem internetske stranice Women in Adria.

Partneri skupa su PBZ, PBZ Invest, PBZ Card, Vipnet, Grawe i HTC.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.