Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Siemens predstavio tehnologiju za ubrzanu digitalizaciju i održivu budućnost hrvatskog gospodarstva

U sklopu programa istaknuta su Siemensova rješenja koja su pomogla u digitalnoj transformaciji europskih i domaćih kompanija, stvarajući dodanu vrijednost za te kompanije, ali i za čitavo društvo.

Siemens, jedna od vodećih globalnih kompanija za digitalnu transformaciju industrija i društva, u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu održao je događaj Technology with a purpose na kojem je okupio preko 150 gostiju, predstavnika poslovnih partnera iz svih krajeva Hrvatske.

Siemensova rješenja i usluge prepoznaje i koristi sve veći broj hrvatskih kompanija, s obzirom da rješenja za digitalizaciju industrije donose 30 posto uštede na troškovima održavanja, a istovremeno 10 puta ubrzavaju inovacije unutar organizacija i za 50 posto skraćuju vrijeme izlaska novog proizvoda.

30 posto uštede na troškovima održavanja.

Upravo takva rješenja mogu izmijeniti stupanj digitaliziranosti hrvatske industrije, u kojoj u sektorima koji najviše sudjeluju u BDP-u, poljoprivredi, javnom sektoru, proizvodnji, trgovini, turizmu i financijama, stupanj digitalizacije iznosi manje od 10 posto, čime Hrvatska zaostaje za EU prosjekom.

U sklopu programa istaknuta su Siemensova rješenja koja su pomogla u digitalnoj transformaciji europskih i domaćih kompanija, stvarajući dodanu vrijednost za te kompanije, ali i za čitavo društvo. Primjerice, Siemens je u suradnji s njemačkom biotehnološkom kompanijom BioNTech u samo 5 mjeseci pretvorio postojeći pogon u tvornicu za proizvodnju cjepiva protiv Covida-19. Među domaćim primjerima, istaknuta je suradnja s kompanijom Klimaoprema, kojoj je digitalni konzalting iz Siemensa ojačao kapacitete za uspjeh na globalnom tržištu, zatim tvrtkom Messer Croatia Plin, kojoj su Siemensovi stručnjaci uz pomoć PCS7 sustava za upravljanje procesima omogućili pojačanu isporuku medicinskog kisika hrvatskim bolnicama te kompanijom Pametna energija kojoj je omogućeno energetsko rješenje za ugljičnu neutralnost.

‘’Tehnologija sa svrhom Siemensov je odgovor na brojne izazove koje moderni svijet stavlja pred države, društvo i industriju. Od efikasnih i učinkovitih tvornica, pametne infrastrukture, stabilnih energetskih rješenja, omogućavanja čiste energije do održivih prometnih rješenja i pametnih gradova, u Siemensu se trudimo klijentu uvijek pružiti dodatnu vrijednost, pritom vodeći računa o održivosti i društvenoj odgovornosti. Ipak, u središtu tehnologije je uvijek čovjek zbog čega posebnu pažnju u ovoj tehnološkoj transformaciji koju prolazimo trebamo staviti na obrazovanje i kontinuiranu edukaciju. Samo na taj način se može potaknuti prava inovativnost, a tehnologija imati pravu svrhu”, istaknula je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska.

Za 50 posto skraćuju vrijeme izlaska novog proizvoda.

U sklopu događaja održao se i panel Kako tehnologijom mijenjati budućnost? u kojoj su svoje viđenje budućnosti i mogućnosti koje tehnologija otvara novim generacijama podijelili Dejan Nemčić, profesor geografije nagrađen s Global Teacher Award za najboljeg profesora na svijetu, Matija Žulj, osnivač prve hrvatske agrotech kompanije Agrivi, Albert Gajšak, osnivač startup tvrtke CircuitMess i tvorac igraće konzole MAKERbuino i Maja Krištafor, nagrađivana mlada novinarka, aktivistica i poduzetnica.

Pročitajte još:

Novosti

. BIP će ovom akvizicijom osigurati nadogradnju svoje ponude digitalnih usluga, te poduprijeti dugoročni proces transformacije iz dominantno operatera za upravljanje parkiranjem, u pionira...

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla u proteklom je razdoblju potpisao ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

DOP

U Siemensu su naglasili kako su fokus na održivost i ubrzanje digitalizacije kao ključne tehnologije za nužnu dekarbonizaciju industrijskog društva, preduvjeti našeg opstanka kao...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.