Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Sindikati 9. lipnja skupljaju potpise – “ne damo promjene Zakona o radu”

Hrvatski sindikati počet će 9. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR). Po ocjeni sindikata, njima se uništava sustav kolektivnih ugovora.

Hrvatski sindikati počet će 9. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR). Po ocjeni sindikata, njima se uništava sustav kolektivnih ugovora.

Sindikati pozivaju oporbene stranke i nevladine udruge da im pomognu u zakonskom roku od 15 dana prikupiti dovoljan broj potpisa, deset posto od ukupnog broja birača, kako bi se vlast natjerala na odustajanje od izmjena ZOR-a kojima se primjena prava iz kolektivnih ugovora ograničava na šest mjeseci nakon isteka kolektivnih ugovora.

Sprječavanje „demontaže socijalne države“

Sindikalne središnjice također će 14. lipnja održati Svesindikalni sabor na kojem će utvrditi svoje zahtjeve i ciljeve te razraditi potrebne aktivnosti kako bi spriječile „demontažu socijalne države“ koju pripremaju vlada i poslodavci.

Sindikalni čelnici poručili su premijerki Jadranki Kosor da će se na sastanak s njom i nastavak socijalnog dijaloga odazvati samo ako povuče prijedlog izmjena ZOR-a.

Napisao

Pročitajte još:

Pravo

Ako se osvrnemo na trenutne prijedloge izmjena i dopuna Zakona o radu te Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada, pravo je vrijeme da uključimo pravnike...

Novosti

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač i Silvija Bartolić, glavna sindikalna povjerenica Vindije.

Ljudski resursi

Kao glavne razloge nezadovoljstva bivših i sadašnjih zaposlenika, ispitanici navode mobbing, niske plaće, nemogućnost napredovanja, kršenje ugovorenih uvjeta te neadekvatno vodstvo.

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.