Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Slovenske banke potonule – u osam mjeseci ubilježile gubitak od 94 milijuna eura

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina.

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina.

Slovenske banke u prvih su osam mjeseci ove godine zabilježile 94 milijuna eura gubitka, znatno više od 13 milijuna eura gubitka u istom razdoblju 2011. godine, podatak je iz novog izvješća slovenske središnje banke o tekućem poslovanju bankarskog sustava.

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina. Za otpise i rezervacije banke su u osam mjeseci ove godine izdvojile 647 milijuna eura, a lani samo 459 milijuna eura u istom razdoblju.

Sve slabiji kreditni portfelj banaka ilustrira i podatak da su banke koje posluju u Sloveniji 2010. godine imale samo 3,7 posto odobrenih kredita tvrtkama s lošim bonitetnim ocjenama D i E, dok s krajem kolovoza ove godine takvi krediti čine već 7,5 posto njihova kreditnog portfelja. Udio potraživanja s kašnjenjem plaćanja većim od 90 dana povećan je u istom vremenskom razdoblju sa 7,4 na 13,5 posto.

Ukupni iznos bilanci slovenskih banaka u kolovozu je smanjen za dodatnih 300 milijuna eura i sada iznosi 47,2 milijarde eura.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Ako zbog plaćanja duga ne možete podmirivati osnovne životne potrebe, vi imate financijski problem kojeg je potrebno što prije početi rješavati.

Financije

Stambeni krediti su krediti banaka kojima se može financirati kupnja, izgradnja ili adaptacija stambenog prostora.

Osobne financije

Nakon što je u svibnju prva u Hrvatskoj predstavila brzi kredit sa 0 posto kamata, ovu jedinstvenu ponudu Addiko banka je produžila do kraja...

Financije

Bliži se još jedna runda natječaja subvencioniranih stambenih kredita.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.