Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Slovenske banke potonule – u osam mjeseci ubilježile gubitak od 94 milijuna eura

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina.

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina.

Slovenske banke u prvih su osam mjeseci ove godine zabilježile 94 milijuna eura gubitka, znatno više od 13 milijuna eura gubitka u istom razdoblju 2011. godine, podatak je iz novog izvješća slovenske središnje banke o tekućem poslovanju bankarskog sustava.

Slabiji rezultat tumači se stalnim povećanjem sredstava koje banke moraju izdvajati za otpise i rezervacije na ime slabljenja svog kreditnog portfelja, odnosno loših kredita danih prijašnjih godina. Za otpise i rezervacije banke su u osam mjeseci ove godine izdvojile 647 milijuna eura, a lani samo 459 milijuna eura u istom razdoblju.

Sve slabiji kreditni portfelj banaka ilustrira i podatak da su banke koje posluju u Sloveniji 2010. godine imale samo 3,7 posto odobrenih kredita tvrtkama s lošim bonitetnim ocjenama D i E, dok s krajem kolovoza ove godine takvi krediti čine već 7,5 posto njihova kreditnog portfelja. Udio potraživanja s kašnjenjem plaćanja većim od 90 dana povećan je u istom vremenskom razdoblju sa 7,4 na 13,5 posto.

Ukupni iznos bilanci slovenskih banaka u kolovozu je smanjen za dodatnih 300 milijuna eura i sada iznosi 47,2 milijarde eura.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.