Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sokol Marić – tvrtka koja nastavlja uspješno poslovati i u gospodarskoj krizi

Prihodi Sokol Marića prošle godine dosegli gotovo 332 mil. kuna, ove godine zaposleno 176 novih djelatnika.

Prihodi Sokol Marića prošle godine dosegli gotovo 332 mil. kuna, ove godine zaposleno 176 novih djelatnika.

Danas je u Hrvatskoj jako malo onih tvrtki koje se mogu pohvaliti s dobrim poslovanjem, velikom dobiti, redovitom isplatom plaća zaposlenicima i slično. U tom poprilično uskom krugu uspješnih tvrtki ističe se i jedno hrvatsko zaštitarsko društvo – Sokol Marić.

Konstantna širenje poslovanja i nova zapošljavanja

Sokol Marić prva je privatna zaštitarska tvrtka u Hrvatskoj koja djeluje od 1991. godine, kada ju je pod imenom Sokol Šafranić osnovao Vjekoslav Šafranić. On se iz tvrtke povlači 1999. godine, a njegov tadašnji poslovni partner Zlatko Marić postaje jedini vlasnik. Od 780 zaštitara, koliko ih je tvrtka imala 1999. godine, danas Sokol Marić zapošljava više od 3 430 zaštitara, što ju čini najvećim poslodavcem u zaštitarskom sektoru te najvećim i najuspješnijim zaštitarskim društvom u Hrvatskoj.

Tvrtka Sokol Marić svoje je poslovanje širila kontinuirano, a od 2000. do 2012. godine u prosjeku je godišnje zaposlila oko 190 novih djelatnika. S pozitivnim se rezultatima nastavilo i u vremenu aktualne gospodarske krize, kada su opstajali samo oni najizdržljiviji i oni s najboljom poslovnom vizijom. Samo u 2012. godini zaposleno je 176 novih djelatnika, a dodatna zapošljavanja planiraju se i do kraja ove godine.

Što se samih prihoda tiče, oni su prošle godine iznosili gotovo 332 milijuna kuna. Iako se tvrtka Sokol Marić, kao i drugi poslovni subjekti u Hrvatskoj, suočila s rastućom gospodarskom krizom, neprestano su se iznalazili inovativni i optimalni modaliteti usluga, zbog čega su pojedine kategorije usluga zaštite postale dostupnije i ekonomski povoljnije, ali uz zadržavanje iste razine kvalitete. Visoku kvalitetu usluga i spremnost tvrtke na suočavanje sa svim otežavajućim okolnostima potvrđuje i činjenica kako Sokol Marić u ovim recesijskim godinama nije izgubio niti jednog klijenta.

Uspješna suradnja s najvećim bankama temelji se na visokokvalitetnoj usluzi

Tvrtka se razvijala prvenstveno zahvaljujući poslovanju s privatnim klijentima koji čine čak 76 posto ukupnog poslovanja Sokol Marića, dok je suradnja s državnim tvrtkama manjih razmjera i iznosi 24 posto ukupnog poslovanja. Međutim, treba naglasiti kako se među privatnim klijentima nalazi većina najuspješnijih novčarskih institucija u Hrvatskoj, među kojima je i sedam najvećih banaka.

Sokol Marić svojim klijentima može ponuditi potpunu uslugu zaštite, koja uključuje tjelesnu i tehničku zaštitu objekata, centralni dojavni sustav (CDS) s interventnim ekipama, redarske usluge, tjelesnu zaštitu osoba, usluge vatrogasne preventive te naoružanu pratnju i osiguranje pri prijevozu novca i drugih vrijednosti. Tvrtka se u svome poslovanju strogo vodi za etičkim načelima i pravilima struke, kao i zakonskim aktima koji reguliraju zaštitarsku djelatnost. Primjerice, kada je 2007. godine na snagu stupila zakonska odredba prema kojoj je pri prijevozu novca bila obvezna uporaba elektrokemijskih spremnika (EKS), Sokol Marić ih je prvi implementirao u svoje poslovanje. Zbog očigledne ozbiljnosti u pristupu zaštitarskoj djelatnosti, ova je zaštitarska tvrtka ubrzo zadobila povjerenje najvećih novčarskih institucija i drugih poslovnih subjekata koji posluju u Republici Hrvatskoj.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Transparency international Hrvatska očekuje brzo, efikasno i učinkovito sankcioniranje propusta u financijskom poslovanju udruga civilnog društva, te u njima odgovornih pojedinaca za netransparentno raspolaganje...

Novosti

Konferencijom Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je 07. svibnja 2014. održana u Hrvatskom saboru povodom desete godišnjice njenog djelovanja, upozoreno je na jedan...

Novosti

Sustav zaštite intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj normativno je dobro posložen, ali nedostaje pravi interes industrije za njegovo korištenje, ocijenjeno je na današnjoj konferenciji "Ususret...

Novosti

Ministar zdravlja Rajko Ostojić uručio je danas Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) 31 automatski vanjski defibrilator (AVD), aparate koji omogućavaju oživljavanje srca...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.